Bami goreng is de Indonesische versie van Lo Mein, wat "gebakken noedels" betekent. Deze Indonesische bami goreng is klaar in 25 minuten, recept voor 4.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indonesische-bami-goreng
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de Chinese kool onder koud stromend water schoon en snijd deze in grove stukken. Schil de wortel en snijd deze fijn.
Snijd de kippendijen in stukjes. Plet de teentjes knoflook en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze zo fijn mogelijk.
Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de eiernoedels of spaghetti aan de hand van de instructies op de verpakking.
Voeg olie toe aan de wok en bak de stukjes kippendijen op middelhoog vuur gaar.
Voeg dan de gesneden prei, wortel, taugé en Chinese kool toe. Bak totdat de Chinese kool geslonken is. Voeg dan ketjap manis, 1 kippenbouillonblokje, water, geraspte verse gember, knoflook, rode peper en sambal oelek naar smaak toe. Zet het vuur lager en laat het gerecht een aantal minuten pruttelen.
Voeg de gekookte noedels (of spaghetti) toe aan het kippendijenmengsel en meng goed door elkaar. Proef, en bepaal of het gerecht meer ketjap en/of sambal oelek nodig heeft. Serveer de Indonesische bami goreng met gebakken uitjes, eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!