Indonesische bami goreng
😍 37Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indonesische bami goreng

Bami goreng is de Indonesische versie van Lo Mein, wat "gebakken noedels" betekent. Deze Indonesische bami goreng is klaar in 25 minuten, recept voor 4.

25 minuten
4 personen
Indonesische bami goreng ingrediënten
Recept indonesische bami goreng

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de Chinese kool onder koud stromend water schoon en snijd deze in grove stukken. Schil de wortel en snijd deze fijn. 

Snijd de kippendijen in stukjes. Plet de teentjes knoflook en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de eiernoedels of spaghetti aan de hand van de instructies op de verpakking. 

Indonesische bami goreng
Indonesische bami goreng

De Indonesische bami goreng afmaken – 15 minuten

Voeg olie toe aan de wok en bak de stukjes kippendijen op middelhoog vuur gaar. 

Voeg dan de gesneden prei, wortel, taugé en Chinese kool toe. Bak totdat de Chinese kool geslonken is. Voeg dan ketjap manis, 1 kippenbouillonblokje, water, geraspte verse gember, knoflook, rode peper en sambal oelek naar smaak toe. Zet het vuur lager en laat het gerecht een aantal minuten pruttelen. 

Voeg de gekookte noedels (of spaghetti) toe aan het kippendijenmengsel en meng goed door elkaar. Proef, en bepaal of het gerecht meer ketjap en/of sambal oelek nodig heeft. Serveer de Indonesische bami goreng met gebakken uitjes, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

37 waarderingen
😍
37
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
738.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
91.07 g
3.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.79 g
6.14 g
Eiwitten
36.51 g
Vezels
8.44 g
Natrium
404.61 mg
Mineralen
Ijzer
5.41 mg
Calcium
118.64 mg
Magnesium
77.6 mg
Kalium
77.6 mg
Fosfor
350.94 mg
Koper
0.32 mg
Zink
3.06 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
41.06 µg
Vitamines
Vitamine C
69.83 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
0.3 mg
Vitamine B1
0.58 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.75 mg
Vitamine B12
1.63 µg
Foliumzuur
145.83 µg
Vitamine E
0.9 mg
Vitamine K
2.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Indonesische bami goreng"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.