Garnalen curry met ananas

(8)

Een garnalen curry met ananas staat in een handomdraai op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag. Heerlijk met kokosmelk, limoen en veel groenten.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Garnalen curry met ananas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram garnalen
  • 1 ui
  • halve ananas
  • 1 grote zoete aardappel (450 gram)
  • halve broccoli
  • 1 courgette
  • handvol sperziebonen
  • 1 potje groene curry pasta (110 gram)
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 limoenblaadjes
  • 1 limoen
  • handvol (Thaise) basilicum
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • rijst om erbij te serveren
Garnalen curry met ananas Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • diepe bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalen-curry-met-ananas


Voorbereiding – 20 minuten

Als je ongepelde garnalen hebt gekocht pel je deze eerst en vergeet ook niet het darmkanaal eruit te halen. Dit gaat het makkelijkste met een klein mesje.

Pel de ui en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Verwijder de schil en harde kern van de ananas en snijd deze in stukjes, niet te groot.

Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in halve plakjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze door de helft.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes, niet al te groot.

Garnalen curry met ananas
Garnalen curry met ananas

Garnalen curry met ananas afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui. Bak de garnalen enkele minuten mee en voeg dan ook de broccoli, courgette, sperziebonen en zoete aardappel toe.

Bak het geheel ongeveer 5 minuten en voeg dan de curry pasta toe samen met de limoenblaadjes. Bak de curry pasta nog een minuutje en schenk er dan de kokosmelk bij samen met het bouillonblokje.

Breng de curry aan de kook en voeg zodra deze kookt de stukjes ananas toe. Zet het vuur laag en laat de groenten gaar worden in ongeveer 15 minuten. Verwijder de limoenblaadjes.

Serveer de garnalen curry met rijst, partjes limoen en verse (Thaise) basilicum. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

8 stemmen

Garnalen curry met ananas: Veel gestelde vragen

Welke garnalen voor een garnalen curry?

Het makkelijkste kun je gepelde garnalen gebruiken. Maar in principe kun je elke soort garnalen gebruiken die je wilt en deze zelf pellen. Het formaat maakt hierin niet zoveel uit, maar gebruik geen kleine Hollandse garnaaltjes.

Welke curry pasta voor een garnalen curry?

Je kunt verschillende soorten curry pasta gebruiken, van een merk naar keuze of maak de pasta zelf. Je kunt bijvoorbeeld ook een gele of rode curry pasta gebruiken. De groene currypasta past echter het beste bij de garnalen en ananas.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.