Een zelfgemaakte curry pasta is makkelijk te maken en is zóveel lekkerder dan kant-en-klare pakjes. Je kunt de smaak naar eigen wens aanpassen, dus of je nou van mild of pittig houdt, met een vijzel (of kleine blender) kun je ze helemaal zelf maken.
Ingrediënten
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2e theelepel paprika poeder
- ongeveer 5 cm verse gember wortel
- 1 theelepel sambal, rode peper pasta of gebruik verse rode peper
- 4 knoflooktenen
- 1 ui
- olijfolie
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze iets fijner zodat ze toch tegelijk zacht gaan worden, aangezien deze harder is dan ui en knoflook.
Verhit een beetje olijfolie in een kleine pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Zodra deze zacht zijn geworden voeg je de droge kruiden toe om deze nog kort te myoteren.
Verplaats dan alles naar de vijzel en stamp tot een pasta, als dit niet heel gemakkelijk gaat kun je een extra scheutje olijfolie toevoegen.
Deze curry pasta kun je gebruiken in curry's en soepen, je kunt deze ook in porties invriezen.