Zelf milde curry pasta maken

Een zelfgemaakte curry pasta is niet alleen heerlijk, maar je kunt deze ook naar eigen smaak aanpassen. Deze gele milde curry pasta is te maken in een vijzel of blender.

Een zelfgemaakte curry pasta is makkelijk te maken en is zóveel lekkerder dan kant-en-klare pakjes. Je kunt de smaak naar eigen wens aanpassen, dus of je nou van mild of pittig houdt, met een vijzel (of kleine blender) kun je ze helemaal zelf maken.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2e theelepel paprika poeder
  • ongeveer 5 cm verse gember wortel
  • 1 theelepel sambal, rode peper pasta of gebruik verse rode peper
  • 4 knoflooktenen
  • 1 ui
  • olijfolie
Zelf milde curry pasta maken ingrediënten
Zelf milde curry pasta maken ingrediënten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze iets fijner zodat ze toch tegelijk zacht gaan worden, aangezien deze harder is dan ui en knoflook. 

Verhit een beetje olijfolie in een kleine pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Zodra deze zacht zijn geworden voeg je de droge kruiden toe om deze nog kort te myoteren.

 Verplaats dan alles naar de vijzel en stamp tot een pasta, als dit niet heel gemakkelijk gaat kun je een extra scheutje olijfolie toevoegen. 

Zelf milde curry pasta maken
Zelf milde curry pasta maken

Deze curry pasta kun je gebruiken in curry's en soepen, je kunt deze ook in porties invriezen.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-milde-curry-pasta-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
4 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.