Een rode curry pasta kun je natuurlijk gemakkelijk kant-en-klaar kopen, want er bestaan vele soorten in die erg lekker zijn. Maar wat er zelfs nóg lekkerder is, is om deze eens zelf te maken. Je kunt deze dan ook makkelijk langer bewaren óf in porties invriezen.
Ingrediënten
- 2 rode pepers
- 2 knoflooktenen
- 1 citroengras stengel (of gebruik gehakte sereh uit een potje als je geen verse kunt vinden)
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels zonnebloem- of andere neutrale olie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 theelepel suiker
- ongeveer 3 cm verse gember wortel
Zelf rode curry pasta maken ingrediënten
Je kunt deze rode peper pasta maken met een vijzel of een (kleine) blender.
Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, gember, citroengras stengel en rode pepers grof. Laat de zaadlijsten in de peper voor extra pit.
Zelf rode curry pasta maken
Voeg dit allemaal toe aan de vijzel en stamp dit fijn. Als je een blender gebruikt kun je het beste wel de zonnebloem en sesamolie meteen toevoegen. Voeg dan ook de suiker en gemalen koriander toe en meng tot een geheel. Gebruik bijvoorbeeld in een overheerlijke
curry. Je kunt de rode peper pasta eventueel in porties invriezen om deze lang te bewaren. Geniet ervan!