Zelf rode curry pasta maken

Een rode curry pasta is nóg lekkerder als je deze zelf maakt. Maak gebruik van een vijzel of blender voor deze geurige en kruidige smaakmaker.

Een rode curry pasta kun je natuurlijk gemakkelijk kant-en-klaar kopen, want er bestaan vele soorten in die erg lekker zijn. Maar wat er zelfs nóg lekkerder is, is om deze eens zelf te maken. Je kunt deze dan ook makkelijk langer bewaren óf in porties invriezen.

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroengras stengel (of gebruik gehakte sereh uit een potje als je geen verse kunt vinden)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 theelepel suiker
  • ongeveer 3 cm verse gember wortel
Zelf rode curry pasta maken ingrediënten Zelf rode curry pasta maken ingrediënten

Je kunt deze rode peper pasta maken met een vijzel of een (kleine) blender.

Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, gember, citroengras stengel en rode pepers grof. Laat de zaadlijsten in de peper voor extra pit.

Zelf rode curry pasta maken Zelf rode curry pasta maken

Voeg dit allemaal toe aan de vijzel en stamp dit fijn. Als je een blender gebruikt kun je het beste wel de zonnebloem en sesamolie meteen toevoegen. Voeg dan ook de suiker en gemalen koriander toe en meng tot een geheel. Gebruik bijvoorbeeld in een overheerlijke curry. Je kunt de rode peper pasta eventueel in porties invriezen om deze lang te bewaren. Geniet ervan!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-rode-curry-pasta-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem
← Vorig blog
Zelf kipkruiden maken

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.