Een rode curry pasta is nóg lekkerder als je deze zelf maakt. Maak gebruik van een vijzel of blender voor deze geurige en kruidige smaakmaker.
Een rode curry pasta kun je natuurlijk gemakkelijk kant-en-klaar kopen, want er bestaan vele soorten in die erg lekker zijn. Maar wat er zelfs nóg lekkerder is, is om deze eens zelf te maken. Je kunt deze dan ook makkelijk langer bewaren óf in porties invriezen.
Je kunt deze rode peper pasta maken met een vijzel of een (kleine) blender.
Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, gember, citroengras stengel en rode pepers grof. Laat de zaadlijsten in de peper voor extra pit.
Zelf rode curry pasta maken
Voeg dit allemaal toe aan de vijzel en stamp dit fijn. Als je een blender gebruikt kun je het beste wel de zonnebloem en sesamolie meteen toevoegen. Voeg dan ook de suiker en gemalen koriander toe en meng tot een geheel. Gebruik bijvoorbeeld in een overheerlijke curry. Je kunt de rode peper pasta eventueel in porties invriezen om deze lang te bewaren. Geniet ervan!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-rode-curry-pasta-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.