Zelf cranberrysaus maken
😍 38Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf cranberrysaus maken veganistisch

Een heerlijke cranberrysaus is een tikkeltje zuur en zoet tegelijk. Door de mooie rode kleur een feestelijke saus voor de feestdagen zoals tijdens Kerst.

20 minuten
6 personen
Recept zelf cranberrysaus maken
Zelf cranberrysaus maken ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

Cranberrysaus maken – 20 minuten

Was de cranberries indien nodig en verwarm de cranberries samen met 150 ml sinaasappelsap en 2 eetlepels suiker in een kleine sauspan.

Doe eventueel een deksel op de pan en laat ze volledig gaar koken. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.

Voeg er dan de rasp van een halve sinaasappel aan toe en breng op smaak met eventueel meer suiker.

Sommige cranberries kunnen namelijk iets zuurder dan andere zijn.

Gebruik eventueel een staafmixer om de cranberrysaus glad te maken. Dit is niet persé noodzakelijk want ze springen al kapot in het sinaasappelsap tijdens het koken.

Deze saus is heerlijk bij vele soorten vlees, zoals kalkoen, parelhoen of eend. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kun je cranberrysaus bewaren?

Als je de cranberrysaus afgedekt in de koelkast bewaard, dan zal deze tenminste een week lang goed blijven. Laat de saus op kamertemperatuur komen voordat je deze gaat serveren.

Roer de saus goed door, je kunt de saus heel gemakkelijk opwarmen op een laag vuurtje.

Is het nodig om de cranberrysaus te zeven?

Mocht je niet zoveel stukjes in de saus willen hebben, dan kun je ervoor kiezen om deze te zeven.

Een andere mogelijkheid is om de saus niet te zeven, maar te pureren. Op deze manier heb je een dikkere saus dan wanneer je deze door een zeef haalt.

Kan ik ook gebruik maken van gedroogde cranberries?

Helaas, voor het maken van een cranberrysaus heb je verse of ingevroren besjes nodig.

Als je gebruik maakt van gedroogde cranberries dan zal de saus vele malen zoeter worden en meer als een soort jam smaken.

Moet je water toevoegen aan de cranberrysaus?

De hoeveelheid sinaasappelsap die je in dit recept ziet is voldoende om een heerlijke saus te maken. Optioneel zou je het sinaasappelsap kunnen vervangen door water, maar dat zal de smaak niet ten goede komen.

Wat is het verschil tussen veenbessen en cranberries?

Niets! Veenbessen staan in Nederland beter bekend onder de naam cranberries. De bessensoort is ooit op Terschelling terecht gekomen nadat vaten veenbessen waren aangespoeld. Strandjutters hadden deze vaten omgedraaid in de duinen en zijn vanuit daar gegroeid tot veenbessenstruiken.

Wat vind je van dit recept?

38 waarderingen
😍
38
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zelf cranberrysaus maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.