Deze courgette quiche met ricotta, mozzarella en basilicum is heerlijk fris en hartig tegelijk. Klaar in net iets meer dan een uur.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-quiche
Wij gebruikten een halve witte courgette en een halve groene courgette, maar je kunt elk soort courgette gebruiken die je wilt.
Was de courgette en snijd deze in dunne halve plakjes. Plaats de plakjes in een vergiet, bestrooi ruim met zout en laat dit ongeveer een kwartier staan zodat er vocht uit de courgette komt. Dep de courgette dan droog met keukenpapier.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter. Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
Roer de eieren en de ricotta met een garde tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel op de bodem van het bladerdeeg en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de plakjes courgette hierover, begin met de buitenste rand en werk zo naar het midden. Bestrooi met geraspte mozzarella en bak de quiche gaar in ongeveer 30 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van je oven.
Rooster ondertussen een handvol pijnboompitten kort in een droge bakpan. Snijd de basilicum grof en zet opzij. Maak de quiche af met pijnboompitten en basilicum, smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.