Deze courgette quiche met ricotta, mozzarella en basilicum is heerlijk fris en hartig tegelijk. Klaar in net iets meer dan een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Wij gebruikten een halve witte courgette en een halve groene courgette, maar je kunt elk soort courgette gebruiken die je wilt.
Was de courgette en snijd deze in dunne halve plakjes. Plaats de plakjes in een vergiet, bestrooi ruim met zout en laat dit ongeveer een kwartier staan zodat er vocht uit de courgette komt. Dep de courgette dan droog met keukenpapier.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter. Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
Roer de eieren en de ricotta met een garde tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel op de bodem van het bladerdeeg en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de plakjes courgette hierover, begin met de buitenste rand en werk zo naar het midden. Bestrooi met geraspte mozzarella en bak de quiche gaar in ongeveer 30 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van je oven.
Rooster ondertussen een handvol pijnboompitten kort in een droge bakpan. Snijd de basilicum grof en zet opzij. Maak de quiche af met pijnboompitten en basilicum, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.