• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Chocolade mousse taart

Chocolade mousse taart

24 september 2017 door ohmydish Reageer

Een super zachte chocolade mousse taart, boordevol chocolade en een zachte cake gemaakt van luchtig biscuitdeeg. Versierd met frambozen of ander fruit.
Aantal pers.: 12 personen | Voorbereiding: 60 minuten | Kooktijd: 30 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 300 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram cacao
  • 1/2 recept voor chocolade mousse
  • 1 gelatine blaadje
  • 125 gram pure chocolade
  • 125 gram roomboter
  • 125 ongezoete slagroom
  • optioneel: witte chocolade en frambozen ter garnering
Chocolade mousse taart ingrediënten
Chocolade mousse taart ingrediënten

Kookgerei nodig

  • oven
  • elektrische mixer
  • springvorm
  • bakpapier
  • fijne zeef
  • kleine sauspan
  • garde
  • afkoelrek
  • siliconen spatel
  • ovenplaat

Voorbereiding —  1 uur

Begin met het maken van de chocolade mousse volgens dit recept, je hebt maar de helft nodig. Voeg dan wel tijdens het verwarmen van het water en suiker een blaadje gelatine toe, zodat de mousse iets steviger is. Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Vervolg dan met het maken van het biscuitdeeg. Meng hiervoor 10 eieren met 300 gram suiker met een elektrische mixer tot deze luchtig en wit geworden zijn. Meng ondertussen de bloem met cacaopoeder en een snuf zout, zeef deze en voeg deze geleidelijk toe aan de mixer. Meng dit zo kort mogelijk zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak dit gaar in ongeveer 30 minuten.

Chocolade mousse taart
Chocolade mousse taart

Chocolade mousse taart afmaken — 30 minuten

Terwijl de cake staat af te koelen, kun je de buitenste laag maken. Verwarm hiervoor room, boter en pure chocolade op laag vuur. Meng met een garde tot een glad mengsel en zet het dan opzij om een beetje af te koelen. Zorg ervoor dat het niet teveel afkoelt, aangezien het dan gaat opstijven.

Snijd de cake door de helft en zorg dat de bovenkant zo vlak mogelijk is. Verdeel ongeveer 3/4e van de chocolade mousse op 1 helft en plaats de andere helft bovenop. Plaats de taart op een rooster en plaats een bakplaat (eventueel bekleed met aluminiumfolie) eronder om de overtollige chocolade op te vangen.

Schenk het room-chocolade mengsel langzaam boven de cake en zorg dat deze de zijkanten volledig bedekt. Plaats de taart in de koelkast en laat volledig opstijven. Versier de taart eventueel met witte chocolade strepen, de overgebleven chocolade mousse en frambozen. Geniet ervan!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Chocolade mousse taart
Auteur
Ohmydish
Geplaatst op
2017-09-24
Voorbereidingstijd
1H
Kooktijd
30M
Totale tijd
1H30M

In categorie: Kerstrecepten, Taart en cake, Valentijnsdag Tags: biscuitdeeg, bloem, boter, cacao, cacao poeder, choco mousse, chocolade, chocolade biscuitdeeg, chocolade cake, chocolade mousse, Chocolade mousse taart, chocolademousse, chocoladetaart, ei, eieren, framboos, frambozen, gelatine blaadje, luchtige cake, mousse, ongezoete room, pure chocolade, room, roomboter, slagroom, suiker, taart, witte chocolade, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 2 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1181 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!