Een chocolade cheesecake met rood fruit, maar dan geserveerd in een glaasje. Een makkelijk en snel dessert tijdens de feestdagen. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-cheesecake-met-rood-fruit
Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is, als deze direct uit de koelkast gebruikt gaat worden kan deze niet zo goed gemengd worden. Vul een kleine pan met een laagje water en verwarm dit op middelhoog vuur.
Plaats de chocolade in stukken in een kom die op de pan past om een bain-marie te creëren. Smelt de chocolade en laat deze dan even afkoelen. Klop ondertussen de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft.
Meng de roomkaas samen met slagroom en gesmolten chocolade tot een glad geheel. Zeef er dan de cacao poeder en poedersuiker bij en roer opnieuw tot het glad is.
Maak laagjes in glaasjes van rood fruit naar keuze, chocolade cheesecake en eindig met fruit. Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast, garneer met nougatine nootjes en/of suiker kerstversiering vlak voor het serveren. Geniet ervan!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.