Een chocolade cheesecake met rood fruit, maar dan geserveerd in een glaasje. Een makkelijk en snel dessert tijdens de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is, als deze direct uit de koelkast gebruikt gaat worden kan deze niet zo goed gemengd worden. Vul een kleine pan met een laagje water en verwarm dit op middelhoog vuur.
Plaats de chocolade in stukken in een kom die op de pan past om een bain-marie te creëren. Smelt de chocolade en laat deze dan even afkoelen. Klop ondertussen de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft.
Meng de roomkaas samen met slagroom en gesmolten chocolade tot een glad geheel. Zeef er dan de cacao poeder en poedersuiker bij en roer opnieuw tot het glad is.
Maak laagjes in glaasjes van rood fruit naar keuze, chocolade cheesecake en eindig met fruit. Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast, garneer met nougatine nootjes en/of suiker kerstversiering vlak voor het serveren. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.