Aubergine curry

(29)

Een aubergine curry met verschillende kruiden en een extra zachte smaak door de kokosmelk. Een heerlijke en makkelijke vega(n) maaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aubergine curry

Ingrediënten


  • 800 gram aubergine
  • 2 uien
  • 6 knoflooktenen
  • 3 cm verse gember
  • 2 groene pepers
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels garam masala
  • zout naar smaak
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • optioneel: verse peterselie of koriander

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: fijne rasp
  • grote bakpan
  • houten lepel

Aubergine curry Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-curry


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd of rasp deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene pepers en snijd de pepers fijn.

Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd deze in kleine blokjes. 

Aubergine curry
Aubergine curry

De aubergine curry afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en groene peper. Voeg na enkele minuten de blokjes aubergine toe en bak dit op hoog vuur ongeveer 10 minuten.

Voeg de kruiden toe en bak nog kort. Bak de tomatenpuree nog kort mee en schenk er dan de kokosmelk bij.

Zet het vuur laag en laat de curry nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. De aubergine curry is klaar als de saus is ingedikt en de aubergine zacht is geworden.

Breng de curry op smaak met zout en eventueel meer kruiden. Serveer met rijst en bijvoorbeeld papadums en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023


Waardeer dit recept!
29 stemmen

Aubergine curry: Veel gestelde vragen

Wat kan ik bij een aubergine curry serveren?

Je kunt hier verschillende soorten rijst bij serveren, zoals jasmijnrijst of gele rijst. Deze curry is lekker met papadums of naan.

Is deze aubergine curry vegan?

Ja, deze aubergine curry is vegan aangezien er geen dierlijke producten worden gebruikt.

0 reacties op Aubergine curry

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.