Een aubergine curry met verschillende kruiden en een extra zachte smaak door de kokosmelk. Een heerlijke en makkelijke vega(n) maaltijd.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-curry
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd of rasp deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene pepers en snijd de pepers fijn.
Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit een scheut olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en groene peper. Voeg na enkele minuten de blokjes aubergine toe en bak dit op hoog vuur ongeveer 10 minuten.
Voeg de kruiden toe en bak nog kort. Bak de tomatenpuree nog kort mee en schenk er dan de kokosmelk bij.
Zet het vuur laag en laat de curry nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. De aubergine curry is klaar als de saus is ingedikt en de aubergine zacht is geworden.
Breng de curry op smaak met zout en eventueel meer kruiden. Serveer met rijst en bijvoorbeeld papadums en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Wat kan ik bij een aubergine curry serveren?
Je kunt hier verschillende soorten rijst bij serveren, zoals jasmijnrijst of gele rijst. Deze curry is lekker met papadums of naan.
Is deze aubergine curry vegan?
Ja, deze aubergine curry is vegan aangezien er geen dierlijke producten worden gebruikt.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!