Ohmydish.nl


Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

Heerlijk recept voor arepas, oftewel broodjes uit Venezuela. Kleine broodjes gemaakt van maismeel en gevuld met kip. Makkelijk, goedkoop en snel!

Zelf arepas maken (maïsbroodjes)
35 minuten 4 personen Lunch
Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel zout
  • 350 gram maïsmeel (Venezuelaanse bloem, P.A.N. verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of andere neutrale olie + extra

Ingrediënten vulling

  • 1 kipfilet
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode ui
  • paar takjes verse koriander
  • handvol verse peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout naar smaak
Zelf arepas maken (maïsbroodjes) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • grote bakpan
  • middelgrote pan
  • elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand

Bereiden

35 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/arepas-maisbroodjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Wij gebruikten deze voorgekookte witte maïs bloem van P.A.N. Deze is te koop bij de toko.

P.A.N. maïsmeel P.A.N. maïsmeel

Begin met het maken van de vulling. Kook de kipfilet in water voor ongeveer 15 minuten. Zodra de kip volledig gaar is, kun je deze het beste volledig laten afkoelen. Ondertussen kun je de rest van de ingrediënten gaan snijden en het deeg voor de arepas maken.

Snijd de pepers fijn, je kunt kiezen of je eerst de zaadlijsten verwijderd of niet. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze fijn. Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze vervolgens ook fijn. Hak de peterselie en koriander fijn.

Meng het lauwwarme water met zout tot het zout is opgelost. Meng er dan, beetje bij beetje, het maïsmeel bij. Voeg niet teveel tegelijk toe om klontjes te voorkomen. Het deeg is klaar zodra het zacht, maar wel stevig is zonder scheuren. Zet opzij voor enkele minuten en kneed er dan 2 eetlepels olie bij.

Arepas Arepas

Arepas afmaken -- 15 minuten

Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en vorm er balletjes van met je handen. Druk de balletjes plat tot een rond en plat deeg.

Trek de kipfilet uit elkaar met een vork en meng de kleine stukjes met de gesneden peper, paprika, ui, knoflook, peterselie en koriander. Meng er dan 2 eetlepels mayonaise doorheen en breng de vulling op smaak met peper en zout.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote bakpan. Plaats de arepas in de pan en bak ze 4 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Je kunt ze nog enkele minuten in de oven plaatsen als de broodjes toch te dik waren en dus niet volledig gaar worden zonder te donker te kleuren.

Snijd elke arepas door de helft en vul met de kip, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Gemarineerde tofu

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.