Heerlijk recept voor arepas, oftewel broodjes uit Venezuela. Kleine broodjes gemaakt van maismeel en gevuld met kip. Makkelijk, goedkoop en snel!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/arepas-maisbroodjes
P.A.N. maïsmeel
Begin met het maken van de vulling. Kook de kipfilet in water voor ongeveer 15 minuten. Zodra de kip volledig gaar is, kun je deze het beste volledig laten afkoelen. Ondertussen kun je de rest van de ingrediënten gaan snijden en het deeg voor de arepas maken.
Snijd de pepers fijn, je kunt kiezen of je eerst de zaadlijsten verwijderd of niet. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze fijn. Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze vervolgens ook fijn. Hak de peterselie en koriander fijn.
Meng het lauwwarme water met zout tot het zout is opgelost. Meng er dan, beetje bij beetje, het maïsmeel bij. Voeg niet teveel tegelijk toe om klontjes te voorkomen. Het deeg is klaar zodra het zacht, maar wel stevig is zonder scheuren. Zet opzij voor enkele minuten en kneed er dan 2 eetlepels olie bij.
Arepas
Trek de kipfilet uit elkaar met een vork en meng de kleine stukjes met de gesneden peper, paprika, ui, knoflook, peterselie en koriander. Meng er dan 2 eetlepels mayonaise doorheen en breng de vulling op smaak met peper en zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote bakpan. Plaats de arepas in de pan en bak ze 4 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Je kunt ze nog enkele minuten in de oven plaatsen als de broodjes toch te dik waren en dus niet volledig gaar worden zonder te donker te kleuren.
Snijd elke arepas door de helft en vul met de kip, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.