Deze appel meringue taart heeft alles wat je zoekt in een perfecte herfsttaart. Een krokante bodem, romige appelvulling en zachte meringue.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-12-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het deeg, dit moet namelijk nog rusten voor je het kan gebruiken.
Meng hiervoor bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg. Klop het ei samen met de suiker los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg. Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Vet ondertussen een taartvorm in met boter en zet opzij. Scheidt 2 eieren en meng het eigeel met suiker, crème fraîche, 50 gram bloem en een theelepel vanille extract.
Haal na een uur het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Bekleed de taartvorm met het deeg en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein, en schep dit door het crème fraîche mengsel.
Verdeel de appelvulling over de taartbodem en bak dit ongeveer 15 minuten.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer, dit kun je eventueel doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten stijf, zodra er stijve pieken ontstaan voeg je geleidelijk de suiker toe.
Je kunt de meringue net zo zoet maken als je zelf wilt, ik maakte deze met maar 4 eetlepels suiker omdat de balans dan goed is met de fris zurige appels.
Verdeel het eiwit na een kwartier over de taart samen met een handjevol amandelschaafsel. Bak de taart nogmaals een kwartier in de oven, tot de meringue mooi gekleurd is en de vulling gaar is.
Houdt er rekening mee dat de taart langer nodig heeft als de appels grof gesneden zijn en/of het deeg minder dun is uitgerold en dat exacte baktijden altijd afhankelijk zijn van je oven. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.