Appel meringue taart
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appel meringue taart vegetarisch

Deze appel meringue taart heeft alles wat je zoekt in een perfecte herfsttaart. Een krokante bodem, romige appelvulling en zachte meringue.

1 uur
12 personen
Appel meringue taart ingrediënten
Recept appel meringue taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Begin met het maken van het deeg, dit moet namelijk nog rusten voor je het kan gebruiken. 

Meng hiervoor bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg. Klop het ei samen met de suiker los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg. Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast. 

Vet ondertussen een taartvorm in met boter en zet opzij. Scheidt 2 eieren en meng het eigeel met suiker, crème fraîche, 50 gram bloem en een theelepel vanille extract. 

Appel meringue taart
Appel meringue taart

Appel meringue taart afmaken – 45 minuten

Haal na een uur het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Bekleed de taartvorm met het deeg en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein, en schep dit door het crème fraîche mengsel.

Verdeel de appelvulling over de taartbodem en bak dit ongeveer 15 minuten. 

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer, dit kun je eventueel doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten stijf, zodra er stijve pieken ontstaan voeg je geleidelijk de suiker toe.

Je kunt de meringue net zo zoet maken als je zelf wilt, ik maakte deze met maar 4 eetlepels suiker omdat de balans dan goed is met de fris zurige appels. 

Verdeel het eiwit na een kwartier over de taart samen met een handjevol amandelschaafsel. Bak de taart nogmaals een kwartier in de oven, tot de meringue mooi gekleurd is en de vulling gaar is.

Houdt er rekening mee dat de taart langer nodig heeft als de appels grof gesneden zijn en/of het deeg minder dun is uitgerold en dat exacte baktijden altijd afhankelijk zijn van je oven. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
814.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
159.51 g
141.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.38 g
8.48 g
Eiwitten
5.75 g
Vezels
2.53 g
Natrium
58 mg
Mineralen
Ijzer
0.86 mg
Calcium
31.37 mg
Magnesium
18.28 mg
Kalium
18.28 mg
Fosfor
77.25 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.6 mg
Jodium
5.25 µg
Selenium
4.63 µg
Vitamines
Vitamine C
7.46 mg
Vitamine D
0.52 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
20.9 µg
Vitamine E
0.49 mg
Vitamine K
0.07 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
8 reacties op "Appel meringue taart"
Diana zegt op 26-01-2019
Zie ik 't nou goed... Hoeft deze taart maar een half uur gebakken te worden. 2x 15 minuten? Groetjes, Diana
Ohmydish zegt op 29-01-2019
Hallo Diana, dat klopt! Als je de appelstukjes grover snijd zal de taart wel langer nodig hebben. Groetjes
M zegt op 13-02-2019
Hoi , Vond het ook al vreemd 2x een kwartier. Heb de appeltjes klein gesneden. Maar toen hij klaar was en hem na een klein uurtje open sneed kwam het sap me tegemoet deeg was ook niet gaar van binnen.
Ohmydish zegt op 13-02-2019
Hallo, wat jammer dat hij niet gaar was. Bij mij was deze perfect na een half uur, zoals je ziet op de foto. Elke oven is anders, daarom schrijf ik bij elk recept dat de exacte tijd afhankelijk is van de grootte van de stukjes en/of dikte van het deeg etc en afhankelijk van je oven. Maar ik zal het er nogmaals nóg duidelijker bij vermelden. Groetjes
Sjors zegt op 17-10-2020
Hallo, in je ingrediënten lijst vermeld je bij de vulling 50gr bloem, dat zie ik in de beschrijving van het recept niet terug, ik heb het er wel door gedaan en ben benieuwd hoe het uitpakt straks, op de foto ziet hij er super lekker uit
Ohmydish zegt op 17-10-2020
Hallo Sjors, dankjewel! Oeps je hebt helemaal gelijk, 50 gram bloem moet bij het crème fraîche mengsel. Ik heb het erbij gezet, bedankt voor je oplettendheid! Hoop dat je net zo dol bent op deze taart als wij. Fijn weekend!
Anouk Vogels zegt op 04-02-2021
Hi! Kun je de vulling met appel ook veranderen in ander fruit? Bijvoorbeeld kersen.. Groetjes, Anouk
Ohmydish zegt op 04-02-2021
Hoi Anouk, ik denk dat het wel moet kunnen met bijvoorbeeld kersen. Wat de exacte baktijd en smaak dan zal worden, is een kwestie van uitproberen (en is ook afhankelijk van je oven). Fijne avond, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.