Ohmydish.nl


Appel cider donuts

Wow, appel cider donuts zijn geweldig. Ze zijn geweldig tijdens de herfst, maar om eerlijk te zijn zou ik ze het hele jaar door wel kunnen eten!

Appel cider donuts
30 minuten 12 personen Toetjes
Appel cider donuts

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 470 ml appel cider
  • 440 gram bloem
  • 140 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2e theelepel baksoda
  • 1 theelepel kardemom
  • 1/2e theelepel kaneelpoeder + 2 eetlepels extra
  • 1/4e theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels boter
  • 200 gram suiker
Appel cider donuts ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kleine sauspannetjes
  • grote kom
  • elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • middelgrote kom
  • friteuse of braadpan gevuld met olie
  • deegroller
  • ronde uitstekers - een kleine (2,5 cm) en een grote (10 cm)
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • groot bord

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 12 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appel-cider-donuts


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Schenk de appel cider in een kleine sauspan en plaats op middelhoog vuur tot het ongeveer voor de helft is ingekookt. Laat de cider dan lichtjes afkoelen. Smelt de boter in de 2e kleine sauspan en laat deze dan ook lichtjes afkoelen.

Meng de droge ingrediënten in een aparte kom: bloem, kardemom, kaneel, nootmuskaat, zout, baksoda, bakpoeder en basterdsuiker.

Meng de eieren, gesmolten boter en ingekookte cider in de kom van de elektrische mixer tot het mengsel glad is. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en meng goed. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor ongeveer een uur.

Meng ondertussen 2 eetlepels kaneel met de suiker.

Appel cider donuts Appel cider donuts

Appel cider donuts afmaken -- 10 minuten

Verwarm de olie terwijl je begint met het uitrollen van het deeg, zorg er ondertussen voor dat de olie niet te heet zal worden.

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Gebruik een ronde uitsteker om grote rondjes uit te steken en maak met de kleine uitsteker een gat in het midden.

Voeg voorzichtig een paar donuts tegelijk toe aan de hete olie en frituur deze 2 minuten aan elke kant. Haal de donuts uit het vet en leg ze kort op een stuk keukenpapier. Dip ze dan meteen in de kaneelsuiker. Herhaal dit tot al het deeg gebruikt is. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Stoofperentaart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.