Appel cider donuts

(5)

Wow, appel cider donuts zijn geweldig. Ze zijn geweldig tijdens de herfst, maar om eerlijk te zijn zou ik ze het hele jaar door wel kunnen eten!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-11-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes
Appel cider donuts

Ingrediënten


  • 470 ml appel cider
  • 440 gram bloem
  • 140 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2e theelepel baksoda
  • 1 theelepel kardemom
  • 1/2e theelepel kaneelpoeder + 2 eetlepels extra
  • 1/4e theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels boter
  • 200 gram suiker

Kookgerei nodig


  • 2 kleine sauspannetjes
  • grote kom
  • elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • middelgrote kom
  • friteuse of braadpan gevuld met olie
  • deegroller
  • ronde uitstekers - een kleine (2,5 cm) en een grote (10 cm)
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • groot bord

Appel cider donuts Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appel-cider-donuts


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Schenk de appel cider in een kleine sauspan en plaats op middelhoog vuur tot het ongeveer voor de helft is ingekookt. Laat de cider lichtjes afkoelen.

Smelt de boter in de 2e kleine sauspan en laat deze dan ook lichtjes afkoelen. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom: bloem, kardemom, kaneel, nootmuskaat, zout, baksoda, bakpoeder en basterdsuiker.

Meng de eieren, gesmolten boter en ingekookte cider in de kom van de elektrische mixer tot het mengsel glad is. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en meng goed.

Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor ongeveer een uur. Meng ondertussen 2 eetlepels kaneel met de suiker. 

Appel cider donuts
Appel cider donuts

Appel cider donuts afmaken – 10 minuten

Verwarm de olie terwijl je begint met het uitrollen van het deeg, zorg er ondertussen voor dat de olie niet te heet zal worden. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

Gebruik een ronde uitsteker om grote rondjes uit te steken en maak met de kleine uitsteker een gat in het midden. Voeg voorzichtig een paar donuts tegelijk toe aan de hete olie en frituur deze 2 minuten aan elke kant.

Haal de donuts uit het vet en leg ze kort op een stuk keukenpapier. Dip ze dan meteen in de kaneelsuiker. Herhaal dit tot al het deeg gebruikt is. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-11-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Appel cider donuts

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.