Appel cider donuts
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appel cider donuts

Wow, appel cider donuts zijn geweldig. Ze zijn geweldig tijdens de herfst, maar om eerlijk te zijn zou ik ze het hele jaar door wel kunnen eten!

30 minuten
12 personen
Appel cider donuts ingrediënten
Recept appel cider donuts

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Schenk de appel cider in een kleine sauspan en plaats op middelhoog vuur tot het ongeveer voor de helft is ingekookt. Laat de cider lichtjes afkoelen.

Smelt de boter in de 2e kleine sauspan en laat deze dan ook lichtjes afkoelen. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom: bloem, kardemom, kaneel, nootmuskaat, zout, baksoda, bakpoeder en basterdsuiker.

Meng de eieren, gesmolten boter en ingekookte cider in de kom van de elektrische mixer tot het mengsel glad is. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en meng goed.

Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor ongeveer een uur. Meng ondertussen 2 eetlepels kaneel met de suiker. 

Appel cider donuts
Appel cider donuts

Appel cider donuts afmaken – 10 minuten

Verwarm de olie terwijl je begint met het uitrollen van het deeg, zorg er ondertussen voor dat de olie niet te heet zal worden. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

Gebruik een ronde uitsteker om grote rondjes uit te steken en maak met de kleine uitsteker een gat in het midden. Voeg voorzichtig een paar donuts tegelijk toe aan de hete olie en frituur deze 2 minuten aan elke kant.

Haal de donuts uit het vet en leg ze kort op een stuk keukenpapier. Dip ze dan meteen in de kaneelsuiker. Herhaal dit tot al het deeg gebruikt is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Appel cider donuts"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.