Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/catalaanse-fideua-de-pollo
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. Was de peterselie en hak deze grof.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een scheut olie in de paella pan en bak hierin de knoflook kort. Voeg dan de tomaten stukken toe en bak nog enkele minuten langer, tot de tomaten gaar geworden zijn.
Voeg de kipblokjes toe en bak deze enkele minuten. Bak dan de paprika blokjes nog enkele minuten mee. Bak de kurkuma en paprikapoeder nog kort samen met de laurierblaadjes.
Roer de vermicelli erdoor samen met een handvol verse peterselie en een flinke snuf zout. Schenk kippenbouillon erbij en laat het koken op hoog vuur. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is en de vermicelli onder de bouillon staat.
Zodra de helft van de kippenbouillon opgenomen is door de vermicelli zet je de paella pan in de oven. De fideuá is klaar als de bouillon volledig is opgenomen en de boven- en onderkant krokant is geworden. Ook wel socarrat genoemd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-05-2023
Wat is socarrat?
Socarrat is een knapperige korst, deze geeft extra smaak aan een paella. Dit wordt ook wel quemada genoemd.
Welke soort vermicelli wordt er gebruikt in een fideuá?
Je kunt verschillende soorten vermicelli gebruiken. Er bestaan soorten die speciaal voor fideuá zijn, deze zijn iets dikker dan de standaard vermicelli. De dunne vermicelli wordt ook wel engelenhaar genoemd.
Recept voor het eerst gemaakt. Ik heb geen paella pan, maar een gietijzeren pan gebruikt. De krokante korst is daarom niet helemaal gelukt. Smaak was uitstekend. Ik zou alleen de volgende keer veel minder vermicelli gebruiken; geen 400 gram, maar 300 gram.
Hi Nardus, bedankt voor je bericht! Een gietijzeren pan heeft waarschijnlijk naast een dikkere bodem, ook een kleinere oppervlakte. Dit verklaart het verschil in vermicelli tov een paella pan. Zolang de smaak maar goed was! Veel liefs, Véronique
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.