Catalaanse Fideuá de pollo
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Catalaanse Fideuá de pollo

Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten.

45 minuten
4 personen
Catalaanse Fideuá de pollo ingrediënten
Recept catalaanse fideuá de pollo

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. Was de peterselie en hak deze grof.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Catalaanse Fideuá de pollo
Catalaanse Fideuá de pollo

Catalaanse Fideuá de pollo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in de paella pan en bak hierin de knoflook kort. Voeg dan de tomaten stukken toe en bak nog enkele minuten langer, tot de tomaten gaar geworden zijn. 

Voeg de kipblokjes toe en bak deze enkele minuten. Bak dan de paprika blokjes nog enkele minuten mee. Bak de kurkuma en paprikapoeder nog kort samen met de laurierblaadjes. 

Roer de vermicelli erdoor samen met een handvol verse peterselie en een flinke snuf zout. Schenk kippenbouillon erbij en laat het koken op hoog vuur. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is en de vermicelli onder de bouillon staat.

Zodra de helft van de kippenbouillon opgenomen is door de vermicelli zet je de paella pan in de oven. De fideuá is klaar als de bouillon volledig is opgenomen en de boven- en onderkant krokant is geworden. Ook wel socarrat genoemd. 

Tips!

Wat is socarrat?

Socarrat is een knapperige korst, deze geeft extra smaak aan een paella. Dit wordt ook wel quemada genoemd.

Welke soort vermicelli wordt er gebruikt in een fideuá?

Je kunt verschillende soorten vermicelli gebruiken. Er bestaan soorten die speciaal voor fideuá zijn, deze zijn iets dikker dan de standaard vermicelli. De dunne vermicelli wordt ook wel engelenhaar genoemd.

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
580.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
82.66 g
9.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.28 g
2.3 g
Eiwitten
43.48 g
Vezels
4.61 g
Natrium
1601.75 mg
Mineralen
Ijzer
4.94 mg
Calcium
87.63 mg
Magnesium
122.44 mg
Kalium
122.44 mg
Fosfor
509.23 mg
Koper
0.41 mg
Zink
3.29 mg
Jodium
0.16 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
137.12 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.98 mg
Vitamine B12
0.3 µg
Foliumzuur
60.52 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
4.74 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Catalaanse Fideuá de pollo"
Nardus zegt op 26-05-2023
Recept voor het eerst gemaakt. Ik heb geen paella pan, maar een gietijzeren pan gebruikt. De krokante korst is daarom niet helemaal gelukt. Smaak was uitstekend. Ik zou alleen de volgende keer veel minder vermicelli gebruiken; geen 400 gram, maar 300 gram.
Ohmydish zegt op 27-05-2023

Hi Nardus, bedankt voor je bericht! Een gietijzeren pan heeft waarschijnlijk naast een dikkere bodem, ook een kleinere oppervlakte. Dit verklaart het verschil in vermicelli tov een paella pan. Zolang de smaak maar goed was! Veel liefs, Véronique 

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.