Catalaanse Fideuá de pollo

(27)

Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Catalaanse Fideuá de pollo

Ingrediënten


  • 400 gram vermicelli
  • 400 gram kipfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • optioneel: 1 groene paprika
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen kurkuma, of gebruik saffraan voor de kleur
  • 2 laurierblaadjes
  • handvol verse peterselie
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenbestendige paella pan
  • houten lepel

Catalaanse Fideuá de pollo Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/catalaanse-fideua-de-pollo


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. Was de peterselie en hak deze grof.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Catalaanse Fideuá de pollo
Catalaanse Fideuá de pollo

Catalaanse Fideuá de pollo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in de paella pan en bak hierin de knoflook kort. Voeg dan de tomaten stukken toe en bak nog enkele minuten langer, tot de tomaten gaar geworden zijn. 

Voeg de kipblokjes toe en bak deze enkele minuten. Bak dan de paprika blokjes nog enkele minuten mee. Bak de kurkuma en paprikapoeder nog kort samen met de laurierblaadjes. 

Roer de vermicelli erdoor samen met een handvol verse peterselie en een flinke snuf zout. Schenk kippenbouillon erbij en laat het koken op hoog vuur. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is en de vermicelli onder de bouillon staat.

Zodra de helft van de kippenbouillon opgenomen is door de vermicelli zet je de paella pan in de oven. De fideuá is klaar als de bouillon volledig is opgenomen en de boven- en onderkant krokant is geworden. Ook wel socarrat genoemd. 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

Catalaanse Fideuá de pollo: Veel gestelde vragen

Wat is socarrat?

Socarrat is een knapperige korst, deze geeft extra smaak aan een paella. Dit wordt ook wel quemada genoemd.

Welke soort vermicelli wordt er gebruikt in een fideuá?

Je kunt verschillende soorten vermicelli gebruiken. Er bestaan soorten die speciaal voor fideuá zijn, deze zijn iets dikker dan de standaard vermicelli. De dunne vermicelli wordt ook wel engelenhaar genoemd.

2 reacties op Catalaanse Fideuá de pollo

Nardus plaatste op 26-05-2023 om 19:54:26

Recept voor het eerst gemaakt. Ik heb geen paella pan, maar een gietijzeren pan gebruikt. De krokante korst is daarom niet helemaal gelukt. Smaak was uitstekend. Ik zou alleen de volgende keer veel minder vermicelli gebruiken; geen 400 gram, maar 300 gram.

Ohmydish plaatste op 27-05-2023 om 18:08:57

Hi Nardus, bedankt voor je bericht! Een gietijzeren pan heeft waarschijnlijk naast een dikkere bodem, ook een kleinere oppervlakte. Dit verklaart het verschil in vermicelli tov een paella pan. Zolang de smaak maar goed was! Veel liefs, Véronique 

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.