Ohmydish.nl


Catalaanse Fideuá de pollo

Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten.

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Catalaanse Fideuá de pollo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram vermicelli
  • 400 gram kipfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • optioneel: 1 groene paprika
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen kurkuma, of gebruik saffraan voor de kleur
  • 2 laurierblaadjes
  • handvol verse peterselie
  • zout naar smaak
Catalaanse Fideuá de pollo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenbestendige paella pan
  • houten lepel

Bereiden


45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/catalaanse-fideua-de-pollo


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. Was de peterselie en hak deze grof.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Catalaanse Fideuá de pollo
Catalaanse Fideuá de pollo

Catalaanse Fideuá de pollo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in de paella pan en bak hierin de knoflook kort. Voeg dan de tomaten stukken toe en bak nog enkele minuten langer, tot de tomaten gaar geworden zijn. 

Voeg de kipblokjes toe en bak deze enkele minuten. Bak dan de paprika blokjes nog enkele minuten mee. Bak de kurkuma en paprikapoeder nog kort samen met de laurierblaadjes. 

Roer de vermicelli erdoor samen met een handvol verse peterselie en een flinke snuf zout. Schenk kippenbouillon erbij en laat het koken op hoog vuur. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is en de vermicelli onder de bouillon staat.

Zodra de helft van de kippenbouillon opgenomen is door de vermicelli zet je de paella pan in de oven. De fideuá is klaar als de bouillon volledig is opgenomen en de boven- en onderkant krokant is geworden. Ook wel socarrat genoemd. 

Catalaanse Fideuá de pollo: veelgestelde vragen

Wat is socarrat?

Socarrat is een knapperige korst, deze geeft extra smaak aan een paella. Dit wordt ook wel quemada genoemd.

Welke soort vermicelli wordt er gebruikt in een fideuá?

Je kunt verschillende soorten vermicelli gebruiken. Er bestaan soorten die speciaal voor fideuá zijn, deze zijn iets dikker dan de standaard vermicelli. De dunne vermicelli wordt ook wel engelenhaar genoemd.

Aangeraden producten (4)

Wat vind jij van dit recept?
14 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!