Ohmydish.nl


Paella met kip en chorizo

Een paella is zo'n gerecht dat geweldig buiten te maken is, gezellig boven een vuurtje of gaspit. Deze paella met kip en chorizo is extra lekker met een heerlijke 'socarrat'.

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Paella met kip en chorizo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram kip 
  • ½e (pittige) chorizo
  • 400 gram snijbonen
  • 400 gram paella rijst
  • olijfolie
  • 3 eetlepels passata
  • 1,5e liter kippenbouillon
  • saffraan, kurkuma of gele kleurstof
  • zout naar smaak
  • 1 citroen
  • paar takjes verse peterselie
Paella met kip en chorizo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • paella pan (34 cm)
  • groot vuur - dit kan ook een grote gaspit op je fornuis zijn
  • grote lepel
  • vleestang
  • snijplank & koksmes

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paella-met-kip-en-chorizo


Gebruik bij voorkeur kippenpoten en kippendijen (met bot).

Je kunt verschillende manieren gebruiken om de paella iets geel te kleuren. Als je saffraan gebruikt, dien je enkele draadjes in warm water te leggen om de kleur vrij te laten komen.

Je kunt ook kurkuma of gele kleurstof gebruiken. De hoeveelheid is afhankelijk van het soort dat je gebruikt.

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de snijbonen in stukken. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in halve plakken, niet te dun maar ook niet te dik. Was de peterselie en hak deze fijn. Snijd de citroen in partjes.

Zorg dat alle ingrediënten klaar staan zodat je tijdens het maken van de paella alles snel kunt pakken.

Paella met kip en chorizo
Paella met kip en chorizo

Paella met kip en chorizo afmaken – 50 minuten

Verhit een flinke scheut olijfolie in de paella pan. Bak de stukken kip tot alle kanten mooi bruin zijn geworden. Schuif de kip dan naar de randen van de pan en bak de chorizo enkele minuten in het midden.

Bak dan ook de snijbonen nog enkele minuten mee. Draai de kip die aan de randen ligt regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Voeg de passata toe en schenk de kippenbouillon erbij. Laat dit op hoog vuur enkele minuten koken zodat het een klein beetje inkookt. Zorg dat de bouillon niet teveel zal inkoken.

Voeg de rijst toe en zorg dat deze volledig onder de bouillon staat. Zet het vuur laag en laat de rijst garen in ongeveer 20 minuten. Voeg dan ook de gele kleurstof toe.

Zorg dat alle bouillon is verdampt en dat de onderkant krokant is, dit heet ook wel een 'socarrat'. Zorg hiervoor dat de rijst aan de pan plakt, maar niet verbrand.

Verdeel de peterselie over de paella en maak af met partjes citroen. Serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Mini pavlova met kumquats

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!