Paella met kip en chorizo
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paella met kip en chorizo

Een paella is zo'n gerecht dat geweldig buiten te maken is, gezellig boven een vuurtje of gaspit. Deze paella met kip en chorizo is extra lekker met een heerlijke 'socarrat'.

1 uur
4 personen
Paella met kip en chorizo ingrediënten

Recept paella met kip en chorizo

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Tip: Gebruik bij voorkeur kippenpoten en kippendijen (met bot).

Je kunt verschillende manieren gebruiken om de paella iets geel te kleuren. Als je saffraan gebruikt, dien je enkele draadjes in warm water te leggen om de kleur vrij te laten komen.

Je kunt ook kurkuma of gele kleurstof gebruiken. De hoeveelheid is afhankelijk van het soort dat je gebruikt.

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de snijbonen in stukken. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in halve plakken, niet te dun maar ook niet te dik. Was de peterselie en hak deze fijn. Snijd de citroen in partjes.

Zorg dat alle ingrediënten klaar staan zodat je tijdens het maken van de paella alles snel kunt pakken.

Paella met kip en chorizo
Paella met kip en chorizo

De paella met kip en chorizo afmaken – 50 minuten

Verhit een flinke scheut olijfolie in de paella pan. Bak de stukken kip tot alle kanten mooi bruin zijn geworden. Schuif de kip dan naar de randen van de pan en bak de chorizo enkele minuten in het midden.

Bak dan ook de snijbonen nog enkele minuten mee. Draai de kip die aan de randen ligt regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Voeg de passata toe en schenk de kippenbouillon erbij. Laat dit op hoog vuur enkele minuten koken zodat het een klein beetje inkookt. Zorg dat de bouillon niet teveel zal inkoken.

Voeg de rijst toe en zorg dat deze volledig onder de bouillon staat. Zet het vuur laag en laat de rijst garen in ongeveer 20 minuten. Voeg dan ook de gele kleurstof toe.

Zorg dat alle bouillon is verdampt en dat de onderkant krokant is, dit heet ook wel een 'socarrat'. Zorg hiervoor dat de rijst aan de pan plakt, maar niet verbrand.

Verdeel de peterselie over de paella en maak af met partjes citroen. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
392.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.95 g
1.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.74 g
3.11 g
Eiwitten
54.6 g
Vezels
5.64 g
Natrium
2240.25 mg
Mineralen
Ijzer
2.97 mg
Calcium
86.63 mg
Magnesium
92.26 mg
Kalium
92.26 mg
Fosfor
534.66 mg
Koper
0.4 mg
Zink
2.25 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
28.3 mg
Vitamine D
5 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
1.61 mg
Vitamine B12
0.4 µg
Foliumzuur
42.98 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paella met kip en chorizo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.