Een paella is zo'n gerecht dat geweldig buiten te maken is, gezellig boven een vuurtje of gaspit. Deze paella met kip en chorizo is extra lekker met een heerlijke 'socarrat'.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Gebruik bij voorkeur kippenpoten en kippendijen (met bot).
Je kunt verschillende manieren gebruiken om de paella iets geel te kleuren. Als je saffraan gebruikt, dien je enkele draadjes in warm water te leggen om de kleur vrij te laten komen.
Je kunt ook kurkuma of gele kleurstof gebruiken. De hoeveelheid is afhankelijk van het soort dat je gebruikt.
Snijd de snijbonen in stukken. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in halve plakken, niet te dun maar ook niet te dik. Was de peterselie en hak deze fijn. Snijd de citroen in partjes.
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan zodat je tijdens het maken van de paella alles snel kunt pakken.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de paella pan. Bak de stukken kip tot alle kanten mooi bruin zijn geworden. Schuif de kip dan naar de randen van de pan en bak de chorizo enkele minuten in het midden.
Bak dan ook de snijbonen nog enkele minuten mee. Draai de kip die aan de randen ligt regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg de passata toe en schenk de kippenbouillon erbij. Laat dit op hoog vuur enkele minuten koken zodat het een klein beetje inkookt. Zorg dat de bouillon niet teveel zal inkoken.
Voeg de rijst toe en zorg dat deze volledig onder de bouillon staat. Zet het vuur laag en laat de rijst garen in ongeveer 20 minuten. Voeg dan ook de gele kleurstof toe.
Zorg dat alle bouillon is verdampt en dat de onderkant krokant is, dit heet ook wel een 'socarrat'. Zorg hiervoor dat de rijst aan de pan plakt, maar niet verbrand.
Verdeel de peterselie over de paella en maak af met partjes citroen. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.