Gerechtsoort: frans eten

31 Recepten

 


Garbure béarnaise - gevulde groentesoep met eend

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Garbure béarnaise kent vele versies, deze franse gevulde groentesoep met eend is de klassieke versie uit de regio waar wij wonen. Heeft even tijd nodig, maar meer dan de moeite waard.


Aardappelgratin met ui

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een aardappelgratin met ui is het perfecte bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Deze versie is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke versie. Klaar binnen 45 minuten.


Boeuf bourguignon

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (70)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Quiche Lorraine

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol


Appel en kaneel madeleines

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 15 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Madeleines, oftewel een klassiek Frans klein cakeje. Heb jij ze al eens gegeten? Probeer ze ook met in andere smaken, zoals deze appel en kaneel madeleines.


Citroen macarons

Kooktijd 2 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Het is even oefenen en het kost geduld, tijd en liefde, maar het is ontzettend de moeite waard. Want WAUW, wat zijn zelfgemaakte citroen macarons lekker.


Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!


Pan bagnat

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een klassiek Frans broodje met o.a. tonijn, ei, groenten en vinaigrette. Makkelijk vooraf te maken, want het behoort heerlijk smeuïg te zijn.


Chocolade madeleines

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 24 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Chocolade madeleines zijn nóg veel lekkerder dan de klassieke, en die zijn al hemels. Een zacht mini cakeje, gedipt in chocolade. En klaar binnen 30 minuten


Spruitjespuree

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.


Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.


Bisque de homard - kreeftensoep

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!


Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.


Rood fruit en roomkaas souffle

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Zoet en zuur dessert, perfect in balans. Zomerse luchtige rood fruit en roomkaas souffle is klaar in een half uur. Recept voor 4 personen.


Tartiflette

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een tartiflette is een Frans gerecht oorspronkelijk uit de Savoie regio in de Franse alpen. Gemaakt van aardappelen, reblochon kaas, spek en ui.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.