Ohmydish.nl


Tartiflette

Een tartiflette is een Frans gerecht oorspronkelijk uit de Savoie regio in de Franse alpen. Gemaakt van aardappelen, reblochon kaas, spek en ui.

Tartiflette
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Tartiflette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 ml slagroom
  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram spekjes
  • 2 Reblochon kazen (250 gram elk)
  • Zout en peper
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
Tartiflette ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Grote diepe bakpan met deksel
  • Oven met grillstand
  • Houten lepel

Bereiden


20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tartiflette


Voorbereiding -- 5 minuten

Wij konden voor dit recept helaas geen Reblochon vinden, en hebben Camembert kaas gebruikt. Officieel maak je dit gerecht met Franse Reblochon kaas. Kook de vastkokende aardappelen aan de hand van de verpakking.

Wij hebben voorgekookte aardappelen gebruikt aangezien de smaken van het spek en de kaas dit gerecht gaan overheersen. Snijd de vastkokende aardappelen na het koken doormidden. Snijd de sjalotten, rode peper en tenen knoflook zo fijn mogelijk.

Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten in de rode peper te laten, dit zal het gerecht pittiger maken. Snijd de Reblochon kaas (of Camembert) doormidden.

Plaats de kazen met de snijkant naar beneden en snijd de kazen over de lengte doormidden, zodat 8 halve kaas rondjes overhoudt. 

Tartiflette
Tartiflette

De Tartiflette bakken -- 15 minuten

Verhit de diepe grote bakpan en voeg dan de spekjes toe, zonder boter of olijfolie. Voeg de slagroom na 5 minuten toe, en roer. Voeg sjalotjes, knoflook en rode peper na 2 minuten toe. Zet het vuur lager en voeg dan de vastkokende aardappelen toe.

Plaats bovenop de aardappelen de Reblochon kaas, en plaats de deksel op de pan. Laat de tartiflette 6 tot 8 minuten doorpruttelen, of totdat de kaas geheel gesmolten is. Roer dit gerecht niet door elkaar, niet aankomen en rustig laten koken.

Haal dan de grote bakpan van het vuur en plaats deze in de oven op de hoogste grillstand. Garneer met gesneden verse peterselie. De tartiflette is het lekkerst met een glas Bordeaux wijn. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.