Een tartiflette is een Frans gerecht oorspronkelijk uit de Savoie regio in de Franse alpen. Gemaakt van aardappelen, reblochon kaas, spek en ui.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Wij konden voor dit recept helaas geen Reblochon vinden, en hebben Camembert kaas gebruikt. Officieel maak je dit gerecht met Franse Reblochon kaas. Kook de vastkokende aardappelen aan de hand van de verpakking.
Wij hebben voorgekookte aardappelen gebruikt aangezien de smaken van het spek en de kaas dit gerecht gaan overheersen. Snijd de vastkokende aardappelen na het koken doormidden. Snijd de sjalotten, rode peper en tenen knoflook zo fijn mogelijk.
Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten in de rode peper te laten, dit zal het gerecht pittiger maken. Snijd de Reblochon kaas (of Camembert) doormidden.
Plaats de kazen met de snijkant naar beneden en snijd de kazen over de lengte doormidden, zodat 8 halve kaas rondjes overhoudt.
Verhit de diepe grote bakpan en voeg dan de spekjes toe, zonder boter of olijfolie. Voeg de slagroom na 5 minuten toe, en roer. Voeg sjalotjes, knoflook en rode peper na 2 minuten toe. Zet het vuur lager en voeg dan de vastkokende aardappelen toe.
Plaats bovenop de aardappelen de Reblochon kaas, en plaats de deksel op de pan. Laat de tartiflette 6 tot 8 minuten door pruttelen, of totdat de kaas geheel gesmolten is. Roer dit gerecht niet door elkaar, niet aankomen en rustig laten koken.
Haal dan de grote bakpan van het vuur en plaats deze in de oven op de hoogste grillstand. Garneer met gesneden verse peterselie. De tartiflette is het lekkerst met een glas Bordeaux wijn. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.