Tartiflette
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tartiflette

Een tartiflette is een Frans gerecht oorspronkelijk uit de Savoie regio in de Franse alpen. Gemaakt van aardappelen, reblochon kaas, spek en ui.

20 minuten
4 personen
Tartiflette ingrediënten

Recept tartiflette

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Wij konden voor dit recept helaas geen Reblochon vinden, en hebben Camembert kaas gebruikt. Officieel maak je dit gerecht met Franse Reblochon kaas. Kook de vastkokende aardappelen aan de hand van de verpakking.

Wij hebben voorgekookte aardappelen gebruikt aangezien de smaken van het spek en de kaas dit gerecht gaan overheersen. Snijd de vastkokende aardappelen na het koken doormidden. Snijd de sjalotten, rode peper en tenen knoflook zo fijn mogelijk.

Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten in de rode peper te laten, dit zal het gerecht pittiger maken. Snijd de Reblochon kaas (of Camembert) doormidden.

Plaats de kazen met de snijkant naar beneden en snijd de kazen over de lengte doormidden, zodat 8 halve kaas rondjes overhoudt. 

Tartiflette
Tartiflette

De Tartiflette afmaken – 15 minuten

Verhit de diepe grote bakpan en voeg dan de spekjes toe, zonder boter of olijfolie. Voeg de slagroom na 5 minuten toe, en roer. Voeg sjalotjes, knoflook en rode peper na 2 minuten toe. Zet het vuur lager en voeg dan de vastkokende aardappelen toe.

Plaats bovenop de aardappelen de Reblochon kaas, en plaats de deksel op de pan. Laat de tartiflette 6 tot 8 minuten door pruttelen, of totdat de kaas geheel gesmolten is. Roer dit gerecht niet door elkaar, niet aankomen en rustig laten koken.

Haal dan de grote bakpan van het vuur en plaats deze in de oven op de hoogste grillstand. Garneer met gesneden verse peterselie. De tartiflette is het lekkerst met een glas Bordeaux wijn. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1163.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.93 g
2.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
85.29 g
45.02 g
Eiwitten
51.78 g
Vezels
5.51 g
Natrium
2616.69 mg
Mineralen
Ijzer
3.04 mg
Calcium
594.56 mg
Magnesium
85.38 mg
Kalium
85.38 mg
Fosfor
660.46 mg
Koper
0.41 mg
Zink
3.96 mg
Jodium
63.04 µg
Selenium
23.77 µg
Vitamines
Vitamine C
22.9 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
662.78 mg
Vitamine B1
0.52 mg
Vitamine B2
1.09 mg
Vitamine B6
1 mg
Vitamine B12
3.13 µg
Foliumzuur
51.49 µg
Vitamine E
2.08 mg
Vitamine K
6.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tartiflette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.