Rabarber hoort bij de lente, de prachtige roze stengels met een enorm groot blad. Het blad kun je helaas niet eten, maar de stengel is een smaakbom!
Met rabarber wordt meestal een heerlijke compote gemaakt, deze behoort ook zeker tot mijn favorieten en laat mij denken aan mijn oma. Zij had vroeger enorme rabarber struiken in de moestuin, misschien is daar mijn liefde voor deze heerlijke groente wel begonnen.
Rabarber combineert het best in zoete bereidingen, zoals taart of ijs, maar in hartige combinaties heel apart en eens het proberen waard.
Rabarbercompote
15 minuten bereidingstijdRabarber is een heerlijk friszure en toch ook zoete groente. Maak er een heerlijke rabarbercompote met vanille mee voor door de yoghurt of bij een dessert. Naar recept
Rabarber ijs met sinaasappel
55 minuten bereidingstijdZacht en glad rabarber ijs met sinaasappel. Perfect voor een warme zomerdag. Rabarber is zoet en zuur tegelijk, super lekker! Naar recept
Sandwich met gegrilde rabarber en carre d'ambre
1 uur en 10 minuten bereidingstijdHeb je zin in iets anders voor de lunch? Combineer dan eens rabarber en kaas, laat je verrassen met een sandwich met gegrilde rabarber en carre d'ambre! Naar recept
Rabarber-frambozentaart
45 minuten bereidingstijdDeze rabarber-frambozentaart is heerlijk fris, met een luchtige cake en een romige laag van rabarbercompote met vanille. Hier pak je vlug nog een stuk van.. Naar recept
'Gezonde' rabarber schuim vlaai
1 uur en 40 minuten bereidingstijdEen ouderwetse rabarber schuim vlaai, maar dan met speltbloem en kokosbloesemsuiker en daarom (best) 'gezond'. Gemaakt met een typische gist vlaaienbodem. Naar recept
Rabarber en wilde perzik galette
1 uur en 20 minuten bereidingstijdMakkelijk en heerlijke taart zonder gebruik van een taartvorm. Rabarber en wilde perzik galette is zoet en zuur tegelijk, perfect in balans. Naar recept
Tartelettes met rabarber
1 uur bereidingstijdDeze tartelettes met rabarber en huisgemaakte taartbodems zijn de moeite waard. Recept voor 6 mini puddingtaartjes. Naar recept