Heb je zin in iets anders voor de lunch? Combineer dan eens rabarber en kaas, laat je verrassen met een sandwich met gegrilde rabarber en carre d'ambre!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de rabarber stengels en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Voeg de stukken rabarber samen met de suiker toe aan een hersluitbare zak.
De marineer tijd hangt af van de zuurheid van de rabarber, de rabarber die wij gebruikten had maar een uurtje nodig.
De combinatie van zoete rabarber en geitenkaas is juist lekker, als de rabarber te zuur is zal de combinatie niet tot zijn recht komen.
Was ondertussen de veldsla en maak deze droog met behulp van de sla centrifuge.
Besmeer de sneetjes brood met carre d'ambre (of andere geitenkaas) en verdeel de veldsla over het brood. Verhit de grillpan tot erg heet.
Besprenkel de rabarber stukjes met een beetje olijfolie en grill aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten, of tot het grill patroon zichtbaar is.
Verdeel de gegrilde rabarber stukjes over de sneetjes brood, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.67 | rabarber stengels | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
2 | eetlepel | suiker | 120.60 | 29.70 g | 29.70 g | - | - | - | - | - | 0.03 mg | - | 0.60 mg | 1.20 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
2 | sneetje | brood | gluten, soja, melk | 236.00 | 44.50 g | 3.00 g | 2.00 g | 0.50 g | 8.30 g | 2.50 g | 480.00 mg | 1.00 mg | 20.00 mg | 16.00 mg | 200.00 mg | 180.00 mg | 0.08 mg | 0.49 mg | - | - | - | - | - | 0.21 mg | 0.11 mg | 0.04 mg | - | 25.00 µg | - | - | - |
33.33 | gram | carre d'ambre | melk | 126.33 | - | - | 9.90 g | 6.40 g | 9.57 g | - | 150.00 mg | 0.10 mg | 340.00 mg | 13.33 mg | 36.67 mg | 213.33 mg | 0.39 mg | 1.53 mg | - | - | 0.17 mg | 0.20 mg | 0.11 mg | 0.02 mg | 0.11 mg | 0.02 mg | 0.73 µg | 5.00 µg | - | - | - |
0.67 | grote | handen vol veldsla | 18.33 | 1.67 g | 1.67 g | 0.33 g | - | 2.17 g | 2.17 g | 16.67 mg | 1.83 mg | 66.67 mg | 16.67 mg | 366.67 mg | 55.00 mg | 0.08 mg | 0.37 mg | - | - | 25.00 mg | - | 0.25 mg | 0.10 mg | 0.13 mg | 0.10 mg | - | 66.67 µg | - | - | - | |
501.27 | 75.87 g | 34.37 g | 12.23 g | 6.90 g | 20.03 g | 4.67 g | 646.67 mg | 2.96 mg | 426.67 mg | 46.60 mg | 604.53 mg | 448.33 mg | 0.56 mg | 2.40 mg | - | - | 25.17 mg | 0.20 mg | 0.36 mg | 0.33 mg | 0.36 mg | 0.16 mg | 0.73 µg | 96.67 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!