Rabarber ijs met sinaasappel
😍 11Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rabarber ijs met sinaasappel vegetarisch

Zacht en glad rabarber ijs met sinaasappel. Perfect voor een warme zomerdag. Rabarber is zoet en zuur tegelijk, super lekker!

55 minuten
6 personen
Rabarber ijs met sinaasappel ingrediënten

Recept rabarber ijs met sinaasappel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 15-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de rabarber en snijd de uiteindes eraf. Snijd de rabarber volgens in stukken, dit hoeven geen mooie gelijke stukjes te zijn.

De rabarber stukken worden namelijk uiteindelijk gepureerd. Verdeel de rabarberstukjes over een ovenschaal en bestrooi met suiker, Cointreau en rasp van een halve sinaasappel.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de rabarberstukjes.

De rabarber is klaar als deze zacht en volledig gekookt is. Verwijder de aluminiumfolie en laat de rabarber een beetje afkoelen. 

Rabarber ijs met sinaasappel
Rabarber ijs met sinaasappel

Rabarber ijs met sinaasappel – 40 minuten

Pureer de rabarberstukjes met een blender of staafmixer tot deze volledig glad zijn. Voor een extra zacht ijs, kun je deze nog eens extra door een fijne zeef drukken.

Voeg het sap van 1 sinaasappel, room en yoghurt toe. Meng goed en proef of de smaak naar wens is, soms kan rabarber een beetje zuur zijn.

Je kunt je het vrij gemakkelijk een beetje zoeter maken door poedersuiker toe te voegen. Gewone suiker lost niet meer op, vandaar de poedersuiker.

Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het bevriezen. Afhankelijk van je ijsmachine zal dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het ijs uit de machine in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
149.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.85 g
21.41 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.33 g
3.48 g
Eiwitten
0.95 g
Vezels
0.7 g
Natrium
9.92 mg
Mineralen
Ijzer
0.16 mg
Calcium
34.83 mg
Magnesium
6.16 mg
Kalium
6.16 mg
Fosfor
25.08 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.1 mg
Jodium
1.13 µg
Selenium
0.08 µg
Vitamines
Vitamine C
16.95 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.06 µg
Foliumzuur
7.17 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rabarber ijs met sinaasappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.