Rabarber ijs met sinaasappel

(8)

Zacht en glad rabarber ijs met sinaasappel. Perfect voor een warme zomerdag. Rabarber is zoet en zuur tegelijk, super lekker!

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Rabarber ijs met sinaasappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 rabarber stengels
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier (of een andere sinaasappellikeur)
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml slagroom
  • 3 eetlepels naturel yoghurt
Rabarber ijs met sinaasappel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ijsmachine, wij gebruiken een "magimix turbine a glace"
  • snijplank & koksmes
  • ovenschaal
  • rasp
  • aluminiumfolie
  • blender of staafmixer
  • fijne zeef
  • grote soeplepel

Bereiding


Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-ijs-met-sinaasappel


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de rabarber en snijd de uiteindes eraf. Snijd de rabarber volgens in stukken, dit hoeven geen mooie gelijke stukjes te zijn.

De rabarber stukken worden namelijk uiteindelijk gepureerd. Verdeel de rabarberstukjes over een ovenschaal en bestrooi met suiker, Cointreau en rasp van een halve sinaasappel.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de rabarberstukjes.

De rabarber is klaar als deze zacht en volledig gekookt is. Verwijder de aluminiumfolie en laat de rabarber een beetje afkoelen. 

Rabarber ijs met sinaasappel
Rabarber ijs met sinaasappel

Rabarber ijs met sinaasappel -- 40 minuten

Pureer de rabarberstukjes met een blender of staafmixer tot deze volledig glad zijn. Voor een extra zacht ijs, kun je deze nog eens extra door een fijne zeef drukken.

Voeg het sap van 1 sinaasappel, room en yoghurt toe. Meng goed en proef of de smaak naar wens is, soms kan rabarber een beetje zuur zijn.

Je kunt je het vrij gemakkelijk een beetje zoeter maken door poedersuiker toe te voegen. Gewone suiker lost niet meer op, vandaar de poedersuiker.

Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het bevriezen. Afhankelijk van je ijsmachine zal dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het ijs uit de machine in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Bleekselderij soep
Volgend recept →
Gazpacho

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!