Deze tartelettes met rabarber en huisgemaakte taartbodems zijn de moeite waard. Recept voor 6 mini puddingtaartjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-06-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 250 gram bloem met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloem-mengsel.
Blijf mengen met behulp van de platte menghaak. Het mengsel moet er kruimelig uitzien. Voeg dan 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Blijf mengen totdat er een deegbal gevormd is.
Pak het deeg goed in met huishoudfolie en plaats dit tenminste 1 uur lang in de koelkast. Je kunt in de tussentijd de pudding maken, het recept voor de pudding kun je hieronder vinden.
Je kunt deze banketbakkersroom ook kant-en-klaar gebruiken. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Vet een grote taartvorm in, of als je de kleinere taartvormpjes gebruikt vet je in met boter. Bestuif je werkblad met wat bloem en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen.
Druk het deeg in de kleine taartvormpjes of de grote taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd bakpapier op maat zodat deze precies op de bovenkant van de taartjes past.
Voeg dan blindbakbonen toe en bak de taartbodems in ongeveer 20 minuten gaar, of 30 minuten in het geval van de grote taartvorm.
Laat de taartbodem geheel afkoelen tot kamertemperatuur en haal er dan de blindbakbonen en bakpapier vanaf.
Verhit de melk en vanille-extract op laag vuur. Mix in de tussentijd 3 eidooiers, 50 gram suiker en 1 eetlepel bloem totdat er een glad en ietswat wit mengsel ontstaat.
Dit duurt tussen de 3 en 5 minuten afhankelijk van het type mixer dat je gebruikt. Giet voorzichtig de hete melk bij het eimengsel en blijf constant mixen anders gaat het eimengsel stollen.
Giet het mengsel terug in de middelgrote pan en kook dit op laag vuur totdat de pudding de gewenste dikte heeft bereikt.
Dit duurt meestal tussen de 3 tot 5 minuten, vergeet hierbij niet te blijven roeren om te voorkomen dat de pudding gaat aanbranden. Giet de pudding in een kom en dek deze af met een laag bakpapier.
Dit zal voorkomen dat de pudding een velletje aan de bovenkant krijgt. Laat de pudding geheel afkoelen.
Snijd de rabarber in stukken die precies in de taartvormpjes passen. Leg de rabarberstukken dan in een ovenschaal en verdeel een aantal eetlepels suiker over de bovenkant van de rabarberstukken.
Je kunt optioneel ook een eetlepel drank naar keuze toevoegen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak dit 10 minuten lang in de oven. Laat de rabarber dan een beetje afkoelen.
Verdeel de pudding over de taartbodempjes en maak de gebakjes af door de gebakken rabarberstukjes toe te voegen.
Tip: je kunt ook een beetje rabarber extra lang bakken in de oven tot deze een beetje papperig geworden is.
Pureer de rabarber dan en verdeel wat van de rabarberpuree over de taartbodem voordat je de pudding erin doet. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.