Deze tartelettes met rabarber en huisgemaakte taartbodems zijn de moeite waard. Recept voor 6 mini puddingtaartjes.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tartelettes-met-rabarber
Je kunt in de tussentijd de pudding maken, het recept voor de pudding kun je hieronder vinden. Je kunt deze banketbakkersroom ook kant-en-klaar gebruiken.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet een grote taartvorm in, of als je de kleinere taartvormpjes gebruikt vet je die in met boter. Bestuif je werkblad met wat bloem en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen. Druk het deeg in de kleine taartvormpjes of de grote taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd bakpapier op maat zodat deze precies op de bovenkant van de taartjes past. Voeg dan blindbakbonen toe en bak de taartbodems in ongeveer 20 minuten gaar, of 30 minuten in het geval van de grote taartvorm. Laat de taartbodem geheel afkoelen tot kamertemperatuur en haal er dan de blindbakbonen en bakpapier vanaf.
Giet de pudding in een kom en dek deze af met een laag bakpapier. Dit zal voorkomen dat de pudding een velletje aan de bovenkant krijgt. Laat de pudding geheel afkoelen.
Kleine puddingtaartjes met rabarber
Verdeel de pudding over de taartbodempjes en maak de gebakjes af door de gebakken rabarberstukjes toe te voegen.
Tip: je kunt ook een beetje rabarber extra lang bakken in de oven tot deze een beetje papperig geworden is. Pureer de rabarber dan en verdeel wat van de rabarberpuree over de taartbodem voordat je de pudding erin doet. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.