Zoet en zuur dessert, perfect in balans. Zomerse luchtige rood fruit en roomkaas souffle is klaar in een half uur. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik een garde om een glad mengsel te maken van de roomkaas, eigelen en slagroom. Als de roomkaas nog niet op kamertemperatuur is, kun je deze minder makkelijk glad roeren met een garde. Gebruik dan een elektrische mixer of wacht even.
Klop de eiwitten tot deze zachte pieken hebben, voeg dan geleidelijk de suiker toe. Blijf mixen tot deze stijve pieken vormen. Meng dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten met het roomkaas mengsel tot het een glad mengsel is.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Verdeel het rood fruit over de bodem van de ovenvaste schaaltjes en verdeel vervolgens het luchtige roomkaas mengsel daarover.
Bestuif de souffles met poedersuiker en bak in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de oven. De souffles zijn klaar zodra ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.