Stoofvlees is vlees dat op een laag vuur gedurende langere tijd gegaard is. Het meestal taaie vlees wordt op deze manier lekker mals en heerlijk om als bijgerecht te serveren. Door kruiden toe te voegen tijdens het sudderen van het vlees krijg je extra veel smaak in het gerecht.
Ook zo gek op stoofvlees? Bekijk hier al onze recepten voor zelfgemaakt stoofvlees, van varkensvlees, rundvlees tot kip. Simpele en lekkere stoofvleesrecepten vind je hier.
Het is winter en dat vraagt om stoofpotjes! Deze Antilliaanse runderstoofpot is een beetje pittig, kruidig en vol van smaak.
Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.
Zelf bitterballen maken heeft even tijd nodig vanwege het stoofvlees, maar dit maakt het juist extra lekker! Draadjesvlees met een krokant jasje, helemaal zelf gemaakt! Jammie!
Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.
Deze klassieke Franse kalfsstoof wordt nog zachter van smaak door het toevoegen van vanille. Deze blanquette de veau à la vanille is een echte smaakbom!
Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediënten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je.
Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!
Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.
Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.
Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.
Dit overheerlijke recept voor draadjesvlees komt van mijn oma. Ik eet het nog regelmatig bij mijn vader, want is het zo'n ouderwets lekker stukje vlees!
Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!
Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.
Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!
Hét recept voor heerlijk Limburgs zoervleisj, ofwel zuurvlees. Dit recept is geschikt voor de slowcooker, recept voor vier personen.
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gestoofde sukadelappen ? Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.