Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

(13)

Deze kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker zijn extra lekker door het toevoegen van sojasaus, gember en een beetje pit. Serveer met rijst.

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippendijen
  • 200 ml passata
  • 6 eetlepels zoute (glutenvrije) sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel sambal naar keuze
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • handvol cashewnoten
  • eventueel rijst, sperziebonen en kroepoek om erbij te serveren
Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • slow cooker

Bereiding


Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippendijen-met-tomatensaus-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Kneus de zwarte peperkorrels met de zijkant van je mes of onderkant van een pan.

Meng de gesneden ui, knoflook en gemberrasp met zwarte peper, passata, sojasaus, sambal en sesamolie in de kom van de slowcooker. Voeg de kippendijen toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de saus. 

Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker
Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

De kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker afmaken – 4 uur

Stel de slow cooker in op de laagste setting, na ongeveer 4 uur zullen de kippendijen zo gaar zijn dat ze van het bot afvallen.

Het zal niet nodig zijn om de tomatensaus op smaak te brengen met zout, aangezien de sojasaus en cashewnoten al zout genoeg is.

Serveer met rijst, cashewnoten en eventueel gekookte sperziebonen en kroepoek. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

13 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.