Deze kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker zijn extra lekker door het toevoegen van sojasaus, gember en een beetje pit. Serveer met rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Kneus de zwarte peperkorrels met de zijkant van je mes of onderkant van een pan.
Meng de gesneden ui, knoflook en gemberrasp met zwarte peper, passata, sojasaus, sambal en sesamolie in de kom van de slowcooker. Voeg de kippendijen toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de saus.
Stel de slow cooker in op de laagste setting, na ongeveer 4 uur zullen de kippendijen zo gaar zijn dat ze van het bot afvallen.
Het zal niet nodig zijn om de tomatensaus op smaak te brengen met zout, aangezien de sojasaus en cashewnoten al zout genoeg is.
Serveer met rijst, cashewnoten en eventueel gekookte sperziebonen en kroepoek. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.