Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

Deze kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker zijn extra lekker door het toevoegen van sojasaus, gember en een beetje pit. Serveer met rijst.

4 uur 15 minuten
4 personen
Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker ingrediënten
Recept kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
4 uur
Totale tijd
4 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Kneus de zwarte peperkorrels met de zijkant van je mes of onderkant van een pan.

Meng de gesneden ui, knoflook en gemberrasp met zwarte peper, passata, sojasaus, sambal en sesamolie in de kom van de slowcooker. Voeg de kippendijen toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de saus. 

Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker
Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

De kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker afmaken – 4 uur

Stel de slow cooker in op de laagste setting, na ongeveer 4 uur zullen de kippendijen zo gaar zijn dat ze van het bot afvallen.

Het zal niet nodig zijn om de tomatensaus op smaak te brengen met zout, aangezien de sojasaus en cashewnoten al zout genoeg is.

Serveer met rijst, cashewnoten en eventueel gekookte sperziebonen en kroepoek. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
534.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.5 g
14.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.74 g
9.25 g
Eiwitten
30.55 g
Vezels
1.47 g
Natrium
1937.85 mg
Mineralen
Ijzer
3.56 mg
Calcium
58.2 mg
Magnesium
58.88 mg
Kalium
58.88 mg
Fosfor
336.43 mg
Koper
0.11 mg
Zink
2.6 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
27 µg
Vitamines
Vitamine C
16.46 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.09 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.57 mg
Vitamine B12
0.98 µg
Foliumzuur
24.82 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
5.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
3 reacties op "Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker"
Manolito van Galen zegt op 22-09-2019
Hoi Veronique, Ziet er lekker. Indien je geen slow cooker hebt, hoe kan ik dan dit gerecht bereiden? Alvast hartelijk dank voor je antwoord. Groetjes, Manolito
Ohmydish zegt op 22-09-2019
Hoi Manolito, dankje! Je kunt de kippendijen ook langzaam garen in een braadpan met dikke bodem. Groetjes
Manolito van Galen zegt op 22-09-2019
Hartelijk dank. Groetjes.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.