Hete kip uit de slowcooker

(14)

Deze hete kip uit de slowcooker kan natuurlijk ook gemaakt worden in een braadpan. Malse kip die van het bot valt, zó lekker! Serveer met geurige rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2023

Kooktijd 4 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Hete kip uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 4 kippenbouten
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 madame jeanette / adjuma peper
  • 1 kaneelstok
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 2 eetlepels zoete ketjap (bijv. ketjap medja of ketjap manis)
  • 200 ml kippenbouillon
  • neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en sperziebonen om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • grote bakpan
  • vleestang
  • slowcooker of braadpan met deksel
  • snijplank & koksmes

Hete kip uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 4 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hete-kip-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper voor een ietswat mildere versie en snijd de peper fijn. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. 

Hete kip uit de slowcooker
Hete kip uit de slowcooker

Hete kip uit de slowcooker afmaken – 4 uur + 10 minuten

Verhit een scheut olie in de grote bakpan en bak hierin de kippenbouten enkele minuten aan beide kanten.

Verplaats de kippenbouten dan naar de slowcooker en bak de rode ui, knoflook en madame jeanette enkele minuten in de bakpan.

Voeg deze dan ook toe aan de slowcooker en schenk de kippenbouillon in de bakpan om alle smaak van het bakken te kunnen toevoegen aan de slowcooker.

Voeg de kaneelstok, ketjap en nootmuskaat toe aan de slowcooker en stel deze in op de laagste stand voor ongeveer 4 uur. De kippenbouten zullen nu zo mals zijn dat ze van het bot afvallen.

Verwijder de kaneelstok en serveer de kippenbouten en saus met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Hete kip uit de slowcooker

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.