Thema: barbecue recepten

90 Recepten

Is het tijd om de barbecue weer aan te maken? Hier vind je een overzicht met verschillende heerlijke barbecuerecepten met vlees, groente, vis en vegetarisch.


Selderijsalade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Je kent ze vast wel, die heerlijke selderijsalade die kant-en-klaar te koop is. Zelf maken is zelfs nóg lekkerder en nog makkelijk ook. Heerlijk bij de bbq!


Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht, of serveer ze als je vegetarische gasten krijgt. Hoe dan ook, perfectie!


Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto


Kip cajun spiezen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze kip cajun spiezen zijn heerlijk van de barbecue maar kunnen ook makkelijk van de grill. Met zelfgemaakte cajunkruiden. Klaar binnen 20 minuten.


Kip souvlaki

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Lekker gekruid spiesje met kipfilet gemarineerd in olijfolie, citroensap en oregano. Serveer met tzatziki en een Griekse salade.


Zelf ijsthee maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Maak een heerlijk verfrissende ijsthee in minder dan 10 minuten. Eventjes laten afkoelen in de koelkast, ijsklontjes erin en genieten maar!


Mexicaanse gepofte aardappel

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Mexicaanse gepofte aardappel uit de oven, in Amerika noemen ze het jacket potato. Gevuld met paprika, kaas en meer. Heerlijk met crème fraîche en limoen.


Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter. YUM! Perfect bijgerecht voor elke barbecue. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Chimichurri bbq kipspiesen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Chimichurri is een geweldige saus met veel verse kruiden. Je keuken zal heerlijk ruiken, zelfs de dag nadat je deze chimichurri bbq kipspiesen hebt gemaakt!


Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Super lekkere en malse eendenborst van de bbq. Deze eendenborst spiesjes met sinaasappel-botersaus zijn makkelijk en snel te maken


Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Iedereen houdt van een goede pastasalade tijdens een bbq. Probeer deze smaakvolle orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui eens.


Rode bieten parelcouscous salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Binnenkort een BBQ? Maak dan deze heerlijke rode bieten parelcouscous salade als bijgerecht. Vol van smaak met een mooie opvallende kleur!


Dille, meloen, citroen en appel detox water

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Maak een heerlijk verfrissend dille, meloen, citroen en appel detox water karaf om de dorst te lessen. Kan 2 keer gevuld worden om 3 liter te maken!


Carre d'ambre mini hamburgers

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Met een kaas zó zacht die je niet kunt snijden maar waar je een lepel voor nodig hebt. Deze Carre d'ambre mini hamburgers zijn klaar in een mum van tijd!


Gegrilde groentenspiesen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Met een klein beetje zonneschijn is het al tijd om de barbecue aan te zetten, vind je ook niet? Serveer deze gegrilde groentenspiesen op een groot bord.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere rundvleessalade ? Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.

Categorie Salades Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen

Rundvleessalade

Ingrediënten


  • 1,5e kg kruimige aardappelen
  • 1 kg runder stoofvlees
  • 300 gram erwtjes
  • 4 wortelen
  • 1 potje zilveruien (300 gram)
  • 1 potje zoetzure augurken (300 gram)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 pot mayonaise (470 gram)
  • zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding

(14)
1
Vul een grote pan met water en leg hier het stoofvlees in, je hoeft dit niet per se eerst in stukken te snijden.
2
Laat het stoofvlees zachtjes sudderen tot het mals is en makkelijk uit elkaar te trekken is. Dit zal afhankelijk van de grootte van het vlees ongeveer 3 uur duren.Zelf rundvleessalade maken
3
Terwijl het vlees staat te sudderen kun je de rest van de ingrediënten voorbereiden.
4
Pel de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de augurken en zilveruien ook fijn en zet opzij. Zodra het vlees bijna gaar is kun je de aardappelen alvast schillen en in grove stukken snijden.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.