Deze maïskolven uit de oven of van de barbecue met een pittige botersaus zijn heerlijk als bijgerecht. Veel smaak met weinig ingrediënten!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Smelt de boter in een sauspannetje op laag vuur. Voeg sambal of peper pasta toe naar smaak en meng door elkaar. Voeg dan het sap van een halve limoen toe.
Leg een vel aluminiumfolie klaar en voeg daar een maïskolf aan toe. Wrijf de maïskolf in met de pittige botersaus. Pak de maïskolf dan in, herhaal deze stap voor de andere maïskolf.
Bak de maïspakketjes 45 minuten lang in de voorverwarmde oven. Garneer de maïskolven uit de oven met verse peterselie. Heerlijk voor bij een barbecue, eet smakelijk!
Ik heb geen oven, hoe kan ik de maïskolven bereiden?
Behalve uit de oven kun je deze maïskolven ook op de barbecue bereiden. Maar ook in de air fryer of in een diepe pan.
Hoe kun je deze maïskolven het beste eten?
Laat de maïskolven op je bord ietsjes afkoelen. Pak beide uiteinden vast met je handen en gebruik je tanden om de maïs te eten. Je kunt de maïskolf ook vasthouden met een speciale maïskolfhouder. Deze zijn te koop bij de meeste grote warenhuizen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.