Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen en voeg deze dan na ongeveer 10 minuten bij de aardappels. Als je deze bij het begin al toe zult voegen, zal de zuurkool kapot gekookt worden.
Bak de spekjes mooi krokant in de middelgrote bakpan. Giet de aardappels en zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper.
Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk. Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt.
Roer de spekjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout. Serveer eventueel met mosterd en rookworst. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Wat leuk dat je de zuurkoolstamppot herontdekt hebt en inderdaad, zuurkool is ontzettend gezond doordat het gefermenteerd is. Graag gedaan en jij bedankt voor je leuke bericht! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.