Deze Jamaicaanse kip van de barbecue is echt hemels. Met een beetje pit, frisheid en heerlijk veel kruiden maak je zelf deze makkelijke marinade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Als je hele piment gebruikt, kun je deze zelf malen met een vijzel. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Pers het sap uit de citroen en schil de gemberwortel.
Verwijder het steeltje van peper, maar laat de zaadlijsten zitten. Voeg dan de ui, knoflook, gember, peper, citroensap, piment, nootmuskaat, bos-uien, gedroogde tijm, sojasaus, zonnebloemolie en zout toe aan de food processor of blender.
Blijf mengen tot je een vrij gladde marinade hebt bereikt. Snijd de kippenbouten lichtjes in op de velkant, zo kunnen de smaken beter intrekken.
Verdeel de marinade over de kippenbouten, je kunt dit in een hersluitbare zak doen of in een kom. Dek de kom dan af en zet in de koelkast.
Laat de kippenbouten dan minimaal 4 uur, maar bij voorkeur de hele nacht marineren. Verwarm de barbecue alvast voor, zodat deze goed heet is zodra je de kip gaat grillen.
Zodra de barbecue goed heet is, zet je het rooster hoog en leg dan de kip erop. Door het hoger zetten van het rooster zal de kip rustig garen i.p.v. donker kleuren van buiten en nog niet gaar zijn van binnen.
Op deze manier blijven de sappen in de kippenbouten tijdens het grillen. Gril ze 10 minuten aan elke kant.
Zet na 20 minuten het rooster nog even lager en gril ze dan nogmaals 10 minuten aan elke kant tot de buitenkant krokant is. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.