Jamaicaanse kip van de barbecue
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Jamaicaanse kip van de barbecue

Deze Jamaicaanse kip van de barbecue is echt hemels. Met een beetje pit, frisheid en heerlijk veel kruiden maak je zelf deze makkelijke marinade.

55 minuten
4 personen
Jamaicaanse kip van de barbecue ingrediënten

Recept jamaicaanse kip van de barbecue

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 10-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Als je hele piment gebruikt, kun je deze zelf malen met een vijzel. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Pers het sap uit de citroen en schil de gemberwortel.

Verwijder het steeltje van peper, maar laat de zaadlijsten zitten. Voeg dan de ui, knoflook, gember, peper, citroensap, piment, nootmuskaat, bos-uien, gedroogde tijm, sojasaus, zonnebloemolie en zout toe aan de food processor of blender.

Blijf mengen tot je een vrij gladde marinade hebt bereikt. Snijd de kippenbouten lichtjes in op de velkant, zo kunnen de smaken beter intrekken.

Verdeel de marinade over de kippenbouten, je kunt dit in een hersluitbare zak doen of in een kom. Dek de kom dan af en zet in de koelkast.

Laat de kippenbouten dan minimaal 4 uur, maar bij voorkeur de hele nacht marineren. Verwarm de barbecue alvast voor, zodat deze goed heet is zodra je de kip gaat grillen. 

Jamaicaanse kip van de barbecue
Jamaicaanse kip van de barbecue

De Jamaicaanse kip van de barbecue afmaken – 40 minuten

Zodra de barbecue goed heet is, zet je het rooster hoog en leg dan de kip erop. Door het hoger zetten van het rooster zal de kip rustig garen i.p.v. donker kleuren van buiten en nog niet gaar zijn van binnen.

Op deze manier blijven de sappen in de kippenbouten tijdens het grillen. Gril ze 10 minuten aan elke kant.

Zet na 20 minuten het rooster nog even lager en gril ze dan nogmaals 10 minuten aan elke kant tot de buitenkant krokant is. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
416.94 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.71 g
9.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.84 g
2.96 g
Eiwitten
56.65 g
Vezels
5.49 g
Natrium
2187.69 mg
Mineralen
Ijzer
6.15 mg
Calcium
145.71 mg
Magnesium
100.65 mg
Kalium
100.65 mg
Fosfor
612.25 mg
Koper
0.41 mg
Zink
4.29 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
0.21 µg
Vitamines
Vitamine C
25.99 mg
Vitamine D
0.25 mg
Vitamine A
138.71 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.55 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
27.43 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
63.58 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Jamaicaanse kip van de barbecue"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.