Augurken inmaken is makkelijker dan je misschien denkt. Voor deze zure bommen heb je maar weinig ingrediënten nodig!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zure-bommen-augurken-inmaken
Breng water samen met zout, azijn en suiker aan de kook.
Zorg ervoor dat de potten steriel zijn, dit kun je heel makkelijk doen door deze enkele minuten te koken in een pan met kokend water.
Was de kleine komkommers en verdeel deze rechtop over de potten. Als deze niet in zijn geheel passen, kun je ze eventueel halveren.
Verdeel de mosterdzaadjes, laurierblaadjes en dillezaad over de potten. Schenk het water en azijnmengsel zo heet mogelijk eroverheen. Vul de potten tot net onder de rand.
Leg een theedoek op de bodem van de grote pan en zet de potten erin. Vul met water tot ongeveer ¾e en kook de augurken ongeveer een kwartier lang.
Haal de potten dan uit het water en laat deze volledig afkoelen. Als je potten met schroefdeksel gebruikt, kun je deze op de kop laten afkoelen.
Wat vind jij van dit recept?
Hoe lang kan ik zure bommen bewaren?
Je kunt de ingemaakte zure bommen nu enkele jaren bewaren op een donkere plek, de exacte bewaartijd is afhankelijk van temperatuurschommelingen.
Welke komkommers kan ik gebruiken om zelf augurken te maken?
Je kunt hiervoor het beste een kleine komkommersoort gebruiken. Het worden namelijk pas augurken als de komkommers in zuur of zoetzuur zijn gelegd.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.