Zure bommen (augurken inmaken)

(31)

Augurken inmaken is makkelijker dan je misschien denkt. Voor deze zure bommen heb je maar weinig ingrediënten nodig!

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 14 calorieën p.p.
Zure bommen (augurken inmaken)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 10 kleine komkommers
  • 2 liter water
  • 80 gram zout
  • 1 liter azijn
  • 160 gram suiker
  • 2 eetlepels gele mosterdzaadjes
  • paar laurierblaadjes
  • 4 takjes vers dillezaad of gebruik gedroogd dillezaad
Zure bommen (augurken inmaken) Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • ongeveer 3 grote steriele weckpotten
  • theedoek

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 14 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zure-bommen-augurken-inmaken


Voorbereiding – 15 minuten

Breng water samen met zout, azijn en suiker aan de kook.

Zorg ervoor dat de potten steriel zijn, dit kun je heel makkelijk doen door deze enkele minuten te koken in een pan met kokend water.

Zure bommen (augurken inmaken)
Zure bommen (augurken inmaken)

De zure bommen inmaken – 30 minuten

Was de kleine komkommers en verdeel deze rechtop over de potten. Als deze niet in zijn geheel passen, kun je ze eventueel halveren.

Verdeel de mosterdzaadjes, laurierblaadjes en dillezaad over de potten. Schenk het water en azijnmengsel zo heet mogelijk eroverheen. Vul de potten tot net onder de rand.

Leg een theedoek op de bodem van de grote pan en zet de potten erin. Vul met water tot ongeveer ¾e en kook de augurken ongeveer een kwartier lang.

Haal de potten dan uit het water en laat deze volledig afkoelen. Als je potten met schroefdeksel gebruikt, kun je deze op de kop laten afkoelen.

Zure bommen (augurken inmaken): Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik zure bommen bewaren?

Je kunt de ingemaakte zure bommen nu enkele jaren bewaren op een donkere plek, de exacte bewaartijd is afhankelijk van temperatuurschommelingen.

Welke komkommers kan ik gebruiken om zelf augurken te maken?

Je kunt hiervoor het beste een kleine komkommersoort gebruiken. Het worden namelijk pas augurken als de komkommers in zuur of zoetzuur zijn gelegd.

Wat vind jij van dit recept?
31 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!