Zure bommen (augurken inmaken)
😍 66Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zure bommen (augurken inmaken) veganistisch

Augurken inmaken is makkelijker dan je misschien denkt. Voor deze zure bommen heb je maar weinig ingrediënten nodig!

45 minuten
8 personen
Zure bommen (augurken inmaken) ingrediënten

Recept zure bommen (augurken inmaken)

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 15-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Breng water samen met zout, azijn en suiker aan de kook.

Zorg ervoor dat de potten steriel zijn, dit kun je heel makkelijk doen door deze enkele minuten te koken in een pan met kokend water.

Zure bommen (augurken inmaken)
Zure bommen (augurken inmaken)

De zure bommen inmaken – 30 minuten

Was de kleine komkommers en verdeel deze rechtop over de potten. Als deze niet in zijn geheel passen, kun je ze eventueel halveren.

Verdeel de mosterdzaadjes, laurierblaadjes en dillezaad over de potten. Schenk het water en azijnmengsel zo heet mogelijk eroverheen. Vul de potten tot net onder de rand en sluit de deksels.

Leg een theedoek op de bodem van de grote pan en zet de potten erin. Vul met water tot ongeveer ¾e en kook de augurken ongeveer een kwartier lang.

Haal de potten dan uit het water en laat deze volledig afkoelen. Als je potten met schroefdeksel gebruikt, kun je deze op de kop laten afkoelen.

Tips!

Hoe lang kan ik zure bommen bewaren?

Je kunt de ingemaakte zure bommen nu enkele jaren bewaren op een donkere plek, de exacte bewaartijd is afhankelijk van temperatuurschommelingen.

Welke komkommers kan ik gebruiken om zelf augurken te maken?

Je kunt hiervoor het beste een kleine komkommersoort gebruiken. Zoetzure augurken worden namelijk gemaakt van een ras kleine komkommers. Dit is een soort komkommers welke iets bitter zijn met een ruwe schil.

Wat vind je van dit recept?

67 waarderingen
😍
66
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
113 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.65 g
23.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.89 g
0.05 g
Eiwitten
1.43 g
Vezels
1.73 g
Natrium
4020.58 mg
Mineralen
Ijzer
1.36 mg
Calcium
41.96 mg
Magnesium
58.5 mg
Kalium
58.5 mg
Fosfor
50.72 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.44 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.45 µg
Vitamines
Vitamine C
14.85 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
193.87 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
14.44 µg
Vitamine E
0.18 mg
Vitamine K
10.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
8 reacties op "Zure bommen (augurken inmaken)"
Florina zegt op 14-08-2021
Dag Marco en Veronique, Fijn he, een moestuin die pieken aan overdaad van komkommers, courgettes en augurken geeft! Of juist niks omdat pissebedden de hoofdstammen van de planten doorbijten... #hierdoenzedat #andersnooithoor ;) Maar desalniettemin heb ik afgelopen week een voorraadkast met 35 potjes ingemaakt spul nu! Mijn hersenbreker nu is: ik leg geen theedoek in mijn pannen... Mag ik vragen waarom jullie dat doen? Ik steriliseer de potten, kook de inmaakvloeistof, vul de potten met kruiden en daarna de vruchtgroenten, sluit ze af en zet ze een uurtje op de kop voor vacuüm enzo. Moet ik ongerust zijn nu dat ze niet lang houdbaar zijn vanwege de theedoek? Ik hoor het graag en bedank jullie weer voor de heerlijke en kloppende recepten die deze weken online kwamen! Toppertjes zitten ertussen! Lieve groet uit Nederland, Florina.
Ohmydish zegt op 15-08-2021
Goedemorgen Florina, bedankt weer voor je leuke bericht! Een moestuin is zeker fantastisch, gelukkig nog geen last van pissebedden hier! Maar dit jaar zijn de komkommers helaas wel enorm bitter, blijkt door de vele regen en temperatuurschommelingen te komen. De kleine komkommers hadden hier gelukkig geen last van. Maar ja, dat hoort erbij. Vorig jaar hadden we wel 2 volle emmers super lekkere komkommers! De theedoek leg ik meestal - niet altijd - op de bodem zodat de potten geen geluid maken in de pan. Verder heeft het geen enkel doel, dus geen zorgen! Lieve groeten terug, Véronique
Bianca zegt op 15-08-2022
Hallo, Jullie hebben het over inmaken, maar volgens mij is inmaken een andere techniek dan wecken. Toch zie ik in dit recept een weck periode van 30 minuten. Dus mijn vraag, kan ik dit recept gebruiken puur voor hwt inmaken of is dit recept om te wecken?
Ohmydish zegt op 15-08-2022

Hallo Bianca, bedankt voor je bericht!

Dat klopt, inmaken is meer een verzamelnaam. De potten in een heetwaterbad koken heet inderdaad wecken. Doordat er azijn en suiker gebruikt wordt is het inderdaad niet perse nodig om de augurken ook nog te wecken, ik doe dit dus inderdaad alleen maar om de potten extra te steriliseren. Liefs en een fijne avond, Véronique

Jeannette zegt op 18-06-2024
Goedemiddag, Na hoeveel tijd kan ik de zure bommen eten? In een ander recept voor ingemaakte augurken stond na 3 maanden maar daarin werden ze niet gekookt dus misschien gaat dit sneller? Met vriendelijke groeten, Jeannette
Véronique zegt op 18-06-2024
Goedemiddag Jeannette, Hoe langer je ze zult bewaren voor je ze gaat eten hoe meer smaak ze zullen hebben, maar je kunt ze in principe al na enkele weken eten. Dat heb ik met 1 pot gedaan en toen waren ze al erg lekker. Veel liefs, Véronique
Ruth zegt op 14-08-2024
Heerlijke augurken ik maak ze al jaren met dit recept 😋
Véronique zegt op 14-08-2024
Dankjewel voor je super leuke bericht Ruth! Augurken blijven hier thuis ook een favoriet, veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.