Een zomerse witte bonensoep is heerlijk vullend, te serveren als lunch of avondmaaltijd. Met meiknol, aardappel, wortel en meer.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zomerse-witte-bonensoep
Schil de aardappelen en snijd deze in niet al te dikke (halve) plakken. Schil de meiknollen en snijd deze in parten. Schil de wortels en snijd deze ook in plakken, niet te dun maar ook niet te dik. Was de bleekselderij goed, gebruik zowel de stengels als het blad, en snijd deze grof. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn.
Zomerse witte bonensoep
Zodra de soep kookt zet je het vuur laag. Laat ongeveer een uur zachtjes koken, voeg halverwege de bleekselderij (met blad) toe en zodra de bonen zacht genoeg zijn is de soep klaar. Verwijder dan de takjes rozemarijn en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met brood als lunch of avondmaaltijd. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.