Ohmydish.nl


Zomerse witte bonensoep

Een zomerse witte bonensoep is heerlijk vullend, te serveren als lunch of avondmaaltijd. Met meiknol, aardappel, wortel en meer.

Zomerse witte bonensoep
1 uur 30 minuten 6 personen Soep recepten
Zomerse witte bonensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram (gedroogde) witte bonen
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 3 wortels
  • 5 meiknolletjes
  • 2 bleekselderij stengels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • 1,5e liter groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
Zomerse witte bonensoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan met deksel
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 30 minuten 6 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zomerse-witte-bonensoep


Voorbereiding -- 15 minuten

*Notitie: week de gedroogde bonen minimaal 12 uur lang in ruim koud water. Je kunt de gerookte spekjes ook weglaten en meer zout of een extra bouillonblokje toevoegen als smaakmaker.

Schil de aardappelen en snijd deze in niet al te dikke (halve) plakken. Schil de meiknollen en snijd deze in parten. Schil de wortels en snijd deze ook in plakken, niet te dun maar ook niet te dik. Was de bleekselderij goed, gebruik zowel de stengels als het blad, en snijd deze grof. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn.

Zomerse witte bonensoep Zomerse witte bonensoep

Zomerse witte bonensoep afmaken -- 45 minuten

Verhit een beetje boter in een grote pan en bak hier de spekjes enkele minuten in. Voeg de meiknollen, wortel, aardappel en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten. Voeg de witte bonen samen met 1,5e liter bouillon en de takjes rozemarijn toe en breng aan de kook.

Zodra de soep kookt zet je het vuur laag. Laat ongeveer een uur zachtjes koken, voeg halverwege de bleekselderij (met blad) toe en zodra de bonen zacht genoeg zijn is de soep klaar. Verwijder dan de takjes rozemarijn en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met brood als lunch of avondmaaltijd. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Kersen inmaken

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.