Deze vegetarische wraps met bloemkool en bonen zijn een ideale doordeweekse maaltijd met extra groenten. Heerlijk met feta en een kruidige en frisse yoghurtsaus.
Rode bieten wraps hebben een prachtige kleur en zijn ook nog eens erg lekker. Maak er eens vegetarische wraps met bloemkool en bonen mee, een smaakvolle en makkelijke doordeweekse maaltijd.
Kruidige bloemkool uit de oven met zoete aardappel, zwarte bonen en romige avocado maken deze tortilla's perfect in balans. Serveer met een simpele yoghurtsaus en maak deze wraps extra fris met limoen.
Zwarte peper geeft een gerecht een extra warme smaak, maar je kunt eventueel ook witte peper of een mix gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de bloemkool in vrij kleine roosjes, maar niet te klein. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Meng de bloemkoolroosjes met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel komijn en 1 theelepel korianderzaad. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd 1 limoen in partjes en zet opzij.
Verdeel de kruidige bloemkool over een bakplaat en rooster de bloemkool beetgaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes.
Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de blokjes zoete aardappel ongeveer 10 minuten. Roer ze regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Maak ondertussen een simpele saus door Griekse yoghurt te mengen met de rasp en het sap van 1 limoen, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en 1 theelepel knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg deze toe aan de zoete aardappel. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en verwarm het geheel tot de zoete aardappel gaar is.
Snijd de avocado in plakjes en verhit een grote bakpan op hoog vuur. Bak de bieten tortilla's in de droge pan kort aan beide kanten.
Serveer de bieten tortilla's met spinazie, zoete aardappel en bonen, geroosterde bloemkool, avocado en kruidige yoghurtsaus. Verkruimel er feta overheen en serveer direct, eet smakelijk!
Wat zijn rode bieten tortilla's?
Rode bieten tortilla's zijn wraps/tortilla's die naast tarwe ook met groenten worden gemaakt, in dit geval met rode bieten.
Welke saus is lekker bij wraps?
Wraps gevuld met groenten, bonen en eventueel vlees zijn heerlijk met een kruidige saus. Naast een tomatensalsa kun je ook kiezen voor een kruidige yoghurtsaus.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.