Ohmydish.nl


Avocado toast

Deze avocado toast is een open sandwich met de heerlijke zachte smaak van avocado en het frisse en licht pittige van radijs en rucola.

10 minuten 2 personen Ontbijt
Avocado toast

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rijpe avocado
  • 2 dikke sneetjes brood
  • 3 radijsjes
  • handvol rucola
  • peper en zout naar smaak
Avocado toast ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • broodmes
  • snijplank & koksmes
  • lepel

Bereiden


10 minuten 2 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/avocado-toast


Gebruik bij voorkeur een rustieke broodsoort, ik gebruikte maïsbrood van de bakker.

Avocado toast maken – 10 minuten

Was de radijsjes, verwijder de bladeren en snijd deze in plakjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal de avocado uit de schil met een lepel en snijd beide helften in plakjes.

Avocado toast
Avocado toast

Snijd twee dikke plakken van het rustieke brood. Plaats een halve avocado in plakjes per snee brood. Strooi een beetje peper en zout over de avocado. 

Verdeel hier de plakjes radijsjes over en maak af met een beetje rucola. Om het extra lekker te maken kun je nog een beetje sinaasappelrasp over de sandwich raspen. Eet smakelijk!

Avocado toast: veelgestelde vragen

Kun je rauwe avocado eten?

Ja, je hoeft avocado niet eerst te bereiden. Avocado kan zelfs bitter worden tijdens het koken of bakken. Ook verliest avocado snel zijn voedingsstoffen tijdens het bereiden.

Kun je een te rijpe avocado eten?

Ja, als je een overrijpe avocado hebt is deze vrij zacht en heeft soms al wat bruine plekjes. De bruine plekjes zijn niet slecht voor je, maar vanwege de smaak kun je deze beter wegsnijden.

Aangeraden producten (3)

Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.