Een pavlova met peer en hazelnoten is een heerlijke taart die perfect is voor de herfst. Deze zachte meringue is extra lekker met chocolade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-10-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-10-2024
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier. Draai daarna dan wel het bakpapier om, anders zal de pen afgeven op de pavlova.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg dan beetje bij beetje 200 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanilla extract, anderhalve eetlepel maizena en eventueel azijn toe.
Schep het eiwit op de bakplaat, niet te plat drukken, en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant.
Laat de pavlova afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met 2 eetlepels suiker. Rooster de hazelnoten kort in een droge bakpan en hak deze vervolgens grof.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes.
Smelt de chocolade, je kunt dit het beste bain-marie doen. Verwarm hiervoor een laag water in een kleine pan en zet hier een passende kom op. Breek de chocolade in stukken in de kom en smelt deze langzaam.
Verdeel de slagroom over de pavlova, verdeel hier de stukjes peer over samen met de gesmolten chocolade. Maak de pavlova af met gehakte hazelnoten en serveer de pavlova in punten. Geniet ervan!
Wat is het verschil tussen een pavlova en een meringue?
Door de toevoeging van maizena aan de eiwitten, krijgt de pavlova een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Een meringue is stevig en knapperig van binnen én buiten.
Hoe weet je wanneer de pavlova klaar is?
De baktijd is altijd afhankelijk van de oven en de dikte van de pavlova. De pavlova is dus goed als je eraan voelt en de buitenkant is knapperig geworden.
Waarom wordt mijn pavlova bruin?
Als een pavlova bruin kleurt, staat de temperatuur van de oven te hoog. De pavlova kleurt dan bruin doordat de suiker gaat karameliseren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.