Ohmydish.nl


Pavlova met peer en hazelnoten

Een pavlova met peer en hazelnoten is een heerlijke taart die perfect is voor de herfst. Deze zachte meringue is extra lekker met chocolade.

1 uur 30 minuten 8 personen Taart en cake
Pavlova met peer en hazelnoten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 eiwitten
  • 300 gram suiker + extra
  • snuf zout
  • anderhalve eetlepel vanille extract
  • anderhalve eetlepel maizena
  • optioneel: 1 eetlepel azijn
  • 150 ml slagroom
  • 3 rijpe peren
  • handvol hazelnoten
  • 50 gram pure chocolade
Pavlova met peer en hazelnoten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • elektrische mixer
  • keukenpapier + paar druppels citroensap
  • siliconen spatel
  • droge bakpan
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)

Bereiden


1 uur 30 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pavlova-met-peer-en-hazelnoten


Voorbereiding – 1 uur + 15 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier. Draai daarna dan wel het bakpapier om, anders zal de pen afgeven op de pavlova. 

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg dan beetje bij beetje 200 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanilla extract, anderhalve eetlepel maizena en eventueel azijn toe. 

Schep het eiwit op de bakplaat, niet te plat drukken, en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant. 

Pavlova met peer en hazelnoten
Pavlova met peer en hazelnoten

De pavlova met peer en hazelnoten afmaken – 15 minuten

Laat de pavlova afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met 2 eetlepels suiker. Rooster de hazelnoten kort in een droge bakpan en hak deze vervolgens grof.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes.

Smelt de chocolade, je kunt dit het beste bain-marie doen. Verwarm hiervoor een laag water in een kleine pan en zet hier een passende kom op. Breek de chocolade in stukken in de kom en smelt deze langzaam.

Verdeel de slagroom over de pavlova, verdeel hier de stukjes peer over samen met de gesmolten chocolade. Maak de pavlova af met gehakte hazelnoten en serveer de pavlova in punten. Geniet ervan!

Pavlova met peer en hazelnoten: veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een pavlova en een meringue?

Door de toevoeging van maizena aan de eiwitten, krijgt de pavlova een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Een meringue is stevig en knapperig van binnen én buiten.

Hoe weet je wanneer pavlova klaar is?

De baktijd is altijd afhankelijk van de oven en de dikte van de pavlova. De pavlova is dus goed als je eraan voelt en de buitenkant is knapperig geworden.

Waarom wordt mijn pavlova bruin?

Als een pavlova bruin kleurt, staat de temperatuur van de oven te hoog. De pavlova kleurt dan bruin doordat de suiker gaat karameliseren. 

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Saoto soep
Volgend recept →
Sex on the beach

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.