Zandkoekjes zijn makkelijke koekjes die iedereen ooit wel eens heeft gemaakt, waarschijnlijk al van jongs af aan. Ik maakte ze eens met andere vormpjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-04-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng de bloem samen met een snufje zout, voeg er dan de roomboter bij. Het makkelijkste kun je deze eerst in blokjes snijden zodat het beter zal mengen.
Voeg dan ook de suiker, vanille extract en het ei toe. Meng tot er een deegbal is ontstaan en pak deze dan in met huishoudfolie. Laat ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
Gebruik de koekvormen om de gewenste vorm uit te steken en leg deze dan op de bakplaat met bakpapier.
Herhaal dit tot al het deeg is gebruikt. Bak de koekjes mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze volledig afkoelen en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.