Een zalmcocktail is een leuk voorafje om te serveren tijdens de feestdagen. Zó klaar in minder dan 10 minuten tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 15-12-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 11-09-2024
Was de sla en droog deze daarna. Haal een aantal blaadjes van het kropje af. Snijd eventueel het hardere deel aan de onderkant van het slablaadje eraf.
Snijd 2 eetlepels kappertjes redelijk fijn en voeg deze toe aan een kommetje. Gebruik een zesteur om een aantal reepjes van de citroenschil af te halen.
Halveer de citroen en pers een klein beetje (ongeveer een halve eetlepel) sap uit in het kommetje met de kappertjes.
Voeg nu 2 eetlepels roomkaas toe samen met wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar heen.
Je kunt de zalmcocktail in een leuk cocktailglas doen, maar een laag glaasje of kommetje is ook prima!
Voeg 1 of 2 blaadjes sla toe aan het glas, daarna de helft van het roomkaas-mengsel. Vouw 1 of 2 plakjes zalm in de vorm van een roosje en leg deze bovenop de roomkaas.
Garneer met een takje peterselie, de citroen zestes en eventueel een partje citroen. Serveer direct, of plaats afgedekt tot maximaal 2 uur in de koelkast. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.