Witte chocolade cheesecake met speculaas

(131)

Een witte chocolade cheesecake met speculaas, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Snel gemaakt zonder oven, maar kun jij wachten tot de taart stevig geworden is?

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake Calorieën 350 calorieën p.p.
Witte chocolade cheesecake met speculaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 450 gram witte chocolade druppels
  • 500 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 400 ml slagroom
  • 300 gram speculaas + extra ter garnering
  • 100 gram boter
Witte chocolade cheesecake met speculaas Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • taartvorm (26 cm) bij voorkeur met een uitneembare bodem
  • siliconen spatel
  • foodprocessor, blender of deegroller om koekkruimels te maken
  • kleine sauspan met passende kom (om bain marie te creëren)

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake Calorieën 350 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-cheesecake-met-speculaas


Voorbereiding – 15 minuten

Tip: Snijd de chocolade eerst in kleinere stukjes, mocht je gebruik maken van hele witte chocoladerepen.

Creëer een bain-marie door een kleine sauspan te vullen met een laag water en daar een passende kom op te zetten. Plaats de witte chocolade druppels, of in stukjes gesneden repen, in de kom.

Het water mag de kom niet raken, de stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Let op dat de chocolade niet te warm wordt en roer deze glad. Laat vervolgens afkoelen.

Gebruik de kleine sauspan nogmaals om de boter te smelten. Verkruimel ondertussen de speculaasjes, dit kun je met een foodprocessor doen maar ook met een deegroller. Houd een beetje koekkruimels apart voor de garnering en meng de koekkruimels met de gesmolten boter.

Vet de taartvorm in met boter en druk de koekkruimels in de taartvorm. Zet dit vervolgens in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 

Witte chocolade cheesecake met speculaas
Witte chocolade cheesecake met speculaas

Witte chocolade cheesecake met speculaas afmaken – 10 minuten + wachttijd

De witte chocolade zal inmiddels afgekoeld zijn, dus meng deze goed met de roomkaas. Je kunt dit met een garde doen, maar met een elektrische mixer krijg je het mooiste resultaat. Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte heeft en spatel deze voorzichtig door het roomkaas mengsel.

Verdeel het mengsel over de speculaas taartbodem en zet in de koelkast. Het opstijven zal minimaal 2 uur duren, maar het liefst de hele nacht. Garneer eventueel met speculaas kruimels en geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

131 stemmen

Witte chocolade cheesecake met speculaas: Veel gestelde vragen

Heb ik een oven nodig?

Nee, om deze witte chocolade cheesecake te maken heb je alleen maar een koelkast nodig. Het is dus een ‘no-bake’ cheesecake.

Wat is het verschil tussen Monchou en roomkaas?

Beide zijn roomkaas, Monchou is een merknaam. Een Monchou cheesecake of een roomkaas cheesecake zijn dus hetzelfde. Vaak ontstaat er verwarring omdat veel mensen de term ‘monchou’ gebruiken waar dat ‘roomkaas’ hoort te zijn.

Is deze cheesecake glutenvrij?

Nee, in de koekjes zitten gluten. Je kunt de speculaaskoekjes vervangen door een glutenvrije variant met een neutrale smaak. Je kunt dan zelf speculaaskruiden maken en deze door de koekjes mengen.

Kun je de witte chocolade cheesecake invriezen?

Dit is niet aangeraden, de speculaas zal het vocht opnemen uit de vulling en zal zompig kunnen worden. Aangezien het maken van deze cheesecake niet heel veel werk is, kun je deze het beste vers maken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.