Witte chocolade cheesecake met speculaas

(162)

Een witte chocolade cheesecake met speculaas, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Snel gemaakt zonder oven, maar kun jij wachten tot de taart stevig geworden is?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake Calorieën 350 calorieën p.p.
Witte chocolade cheesecake met speculaas

Ingrediënten


  • 450 gram witte chocolade druppels
  • 500 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 400 ml slagroom
  • 300 gram speculaas + extra ter garnering
  • 100 gram boter

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • taartvorm (26 cm) bij voorkeur met een uitneembare bodem
  • siliconen spatel
  • foodprocessor, blender of deegroller om koekkruimels te maken
  • kleine sauspan met passende kom (om bain marie te creëren)

Witte chocolade cheesecake met speculaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake Calorieën 350 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-cheesecake-met-speculaas


Voorbereiding – 15 minuten

Tip: Snijd de chocolade eerst in kleinere stukjes, mocht je gebruik maken van hele witte chocoladerepen.

Creëer een bain-marie door een kleine sauspan te vullen met een laag water en daar een passende kom op te zetten. Plaats de witte chocolade druppels, of in stukjes gesneden repen, in de kom.

Het water mag de kom niet raken, de stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Let op dat de chocolade niet te warm wordt en roer deze glad. Laat vervolgens afkoelen.

Gebruik de kleine sauspan nogmaals om de boter te smelten. Verkruimel ondertussen de speculaasjes, dit kun je met een foodprocessor doen maar ook met een deegroller. Houd een beetje koekkruimels apart voor de garnering en meng de koekkruimels met de gesmolten boter.

Vet de taartvorm in met boter en druk de koekkruimels in de taartvorm. Zet dit vervolgens in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 

Witte chocolade cheesecake met speculaas
Witte chocolade cheesecake met speculaas

Witte chocolade cheesecake met speculaas afmaken – 10 minuten + wachttijd

De witte chocolade zal inmiddels afgekoeld zijn, dus meng deze goed met de roomkaas. Je kunt dit met een garde doen, maar met een elektrische mixer krijg je het mooiste resultaat. Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte heeft en spatel deze voorzichtig door het roomkaas mengsel.

Verdeel het mengsel over de speculaas taartbodem en zet in de koelkast. Het opstijven zal minimaal 2 uur duren, maar het liefst de hele nacht. Garneer eventueel met speculaas kruimels en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023


Waardeer dit recept!
162 stemmen

Witte chocolade cheesecake met speculaas: Veel gestelde vragen

Heb ik een oven nodig?

Nee, om deze witte chocolade cheesecake te maken heb je alleen maar een koelkast nodig. Het is dus een ‘no-bake’ cheesecake.

Wat is het verschil tussen Monchou en roomkaas?

Beide zijn roomkaas, Monchou is een merknaam. Een Monchou cheesecake of een roomkaas cheesecake zijn dus hetzelfde. Vaak ontstaat er verwarring omdat veel mensen de term ‘monchou’ gebruiken waar dat ‘roomkaas’ hoort te zijn.

Is deze cheesecake glutenvrij?

Nee, in de koekjes zitten gluten. Je kunt de speculaaskoekjes vervangen door een glutenvrije variant met een neutrale smaak. Je kunt dan zelf speculaaskruiden maken en deze door de koekjes mengen.

Kun je de witte chocolade cheesecake invriezen?

Dit is niet aangeraden, de speculaas zal het vocht opnemen uit de vulling en zal zompig kunnen worden. Aangezien het maken van deze cheesecake niet heel veel werk is, kun je deze het beste vers maken.

51 reacties op Witte chocolade cheesecake met speculaas

Mariëlle plaatste op 05-11-2016 om 09:54:43
Ziet er heerlijk uit!
Ohmydish plaatste op 05-11-2016 om 17:44:37
Dankje Mariëlle! :D
Bregitta plaatste op 12-04-2018 om 13:23:09
Hallo ik wil de taart voor zaterdag maken... hoe lang van te voren kan dat?? Zou ik hem bv donderdagavond al kunnen maken of wordt die dam zompig??
Ohmydish plaatste op 13-04-2018 om 08:18:50
Hallo Bregitta, je kunt hem bijvoorbeeld op donderdagavond maken om zaterdag te serveren. Dat zou geen enkel probleem moeten zijn :) Groetjes
Tim plaatste op 06-11-2016 om 10:30:43
Ik baal dat ik geen roomkaas in huis heb nu! Deze ga ik zeker maken :)
Ohmydish plaatste op 06-11-2016 om 10:58:34
De winkels zijn open! Ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden :)
Ingrid plaatste op 09-11-2016 om 19:32:19
ziet er lekker ui. Maar we vinden witte chocolade nogal te zoet, kan je dit ook maken met pure chocoladen ?
Ohmydish plaatste op 09-11-2016 om 19:34:18
Vanwege de zoetheid van witte chocolade voeg ik inderdaad al geen extra suiker toe. Ik heb het zelf niet geprobeerd met pure chocolade, maar ik denk dat dit helemaal goed moet komen Ingrid! Laat je me weten hoe de taart met pure chocolade is geworden? :)
Kirsten plaatste op 03-12-2017 om 18:31:10
Door de Monchou roomkaas toe te voegen, vond ik het wat frisser en minder mierzoet. Heerlijk recept, vandaag gemaakt voor Sinterklaasviering. Allemaal complimentjes!
Dianne plaatste op 10-11-2016 om 09:27:10

Hallo, Kun je ook verse kaas van de aldi gebruiken? of pakjes monchou?

Bedankt voor uw reactie! Groeten Dianne

Ohmydish plaatste op 10-11-2016 om 10:41:22
Hoi Dianne, ja hoor dat gaat prima :) Veel bakplezier!
M - TwoPennies plaatste op 30-09-2017 om 13:55:28
Wij hebben de taart nu in de koelkast staan voor een etentje vanavond. Heel makkelijk te maken, hopelijk is hij net zo heerlijk als hij er uit ziet :)
Ohmydish plaatste op 30-09-2017 om 15:29:54
Smakelijk en geniet ervan vanavond! Groetjes :)
Hermy plaatste op 08-10-2017 om 07:38:12
dit recept staat ook bij "samen gezond afvallen" ik weet het niet hoor, maar volgens mij val je hier niet van af :-) Hoeveel calorieen zitten hier wel niet in?
Ohmydish plaatste op 08-10-2017 om 11:03:14
Hallo Hermy, waarschijnlijk staat dit recept vermeld op een externe website; op onze eigen website staat deze niet in een gezonde en/of afvallen categorie. Er zitten flink wat calorieën in ;)
Sylvana plaatste op 15-10-2017 om 17:45:25
Is deze taart ook gluten vrij? Volgens mij wel toch?
Ohmydish plaatste op 15-10-2017 om 18:41:05
Als je glutenvrije koekjes gebruikt, is deze taart wel glutenvrij te maken :)
Michel plaatste op 20-10-2017 om 12:33:48
Het maken is goed gelukt. Hoop dat het voldoende opstijft in de koelkast. Ik moet hem nog proberen maar het ziet er zo lekker uit.
Ohmydish plaatste op 20-10-2017 om 14:16:26
Super om te horen, smakelijk alvast :)
Lien plaatste op 18-11-2017 om 20:48:02

Heerlijk recept! Ik heb deze in glaasjes gemaakt en dus de boter weggelaten. Mousse is lekker luchtig en stevig van textuur. Volgende week maak ik hem opnieuw voor een feestje, hopelijk is iedereen er even weg van als ikzelf... Tip rode vruchten coulis smaakt er ook geweldig bij. Zeker een aanrader voor mama’s in spe die graag eens een chocolademousse willen eten. Ik ben benieuwd hoe dit receptje smaakt met melk of donkere chocolade. Zal ik dus ook eens uittesten denk ik. Heel erg bedankt voor dit top receptje!

Ohmydish plaatste op 18-11-2017 om 22:43:44
Dankjewel voor je complimenten Lien! Met melk of donkere chocolade smaakt deze denk ik ook zeker goed. Smakelijk alvast volgende week :)
Sonja plaatste op 19-11-2017 om 08:18:25

Hoi, ziet er heerlijk uit. Gisteravond zelf aan de slag gegaan en vanmiddag gaan we m met familie goedkeuren?

Ohmydish plaatste op 19-11-2017 om 09:23:49
Dankje Sonja! Geniet ervan vanmiddag :)
Liesbeth plaatste op 20-11-2017 om 20:24:50

Hoi! Ik heb een vraagje ;) Deze cheesecake ziet er echt super lekker uit en ik ben van plan deze te maken. Ik vraag me alleen af of je deze cheesecake ook in kunt vriezen?? Of wordt de zijkant dan bijvoorbeeld erg taai...? Vast bedankt :) Zondag ben ik namelijk jarig, maar ik wil eigenlijk morgen dit al maken :)

Ohmydish plaatste op 20-11-2017 om 23:16:59
Dankje Liesbeth! Ik zou het zelf niet aanraden, ik denk namelijk dat de speculaas dan het vocht zal opnemen uit de vulling. Deze cheesecake is niet veel werk, dus dat scheelt in ieder geval :) Alvast gefeliciteerd met je verjaardag. Groetjes
Liesbeth plaatste op 21-11-2017 om 10:27:14
Bedankt voor je reactie en felicitatie :)
Jamie plaatste op 27-11-2017 om 14:53:08
Dit ziet er heeeerlijk uit! Vraag; ik gebruik liever repen chocolade dan druppels, gebruik ik dan ook 450 gram?

Gr. Jamie

Ohmydish plaatste op 28-11-2017 om 10:42:51
Dankje Jamie, het gewicht in chocolade blijft hetzelfde. Groetjes
Jenny plaatste op 29-11-2017 om 18:33:52
Naturel roomkaas - met welk product zou ik deze taart in Italie kunnen maken?
Ohmydish plaatste op 02-12-2017 om 22:08:31
Hallo Jenny, ik ben niet bekend met de Italiaanse producten dus ik kan je hier geen antwoord op geven helaas. Groetjes
Margot plaatste op 18-12-2017 om 10:46:32
Kan bv de helft van de roomkaas vervangen worden door mascarpone?
Ohmydish plaatste op 19-12-2017 om 12:16:42
Hoi Margot, dat lijkt me geen probleem. Laat je weten of dit lekker is geworden? :) Groetjes
Es plaatste op 03-04-2018 om 17:55:53

Zo...die is lekker! Ik heb m nu een paar keer gemaakt en heb er een caloriebommetje van weten te maken ipv een calorieenbom. 50 gram minder witte chocolade en ipv roomkaas, 500 gram magere kwark en de volle slagroom door de iets minder vette variant....en tjonge, hij blijft lekker!

Ohmydish plaatste op 03-04-2018 om 20:22:57
Dankje Es! Ach, een caloriebom op zijn tijd is niets mis mee ;) Haha, fijn dat ie als bommetje nog steeds lekker is! Groetjes :)
Nelleke plaatste op 09-04-2018 om 09:26:31

Hallo ohmydish, Ik vraag me af of er geen gelatine nodig is? Of stijft de taart op door de chocolade? Groetjes nelleke

Ohmydish plaatste op 10-04-2018 om 07:17:48
Hallo Nelleke, voor deze cheesecake is geen gelatine nodig! Groetjes
Nisa plaatste op 22-04-2018 om 14:36:16

Ik heb de Cheescake gemaakt. Na een nacht is de taart niet stijf en na een dag ook niet. Het smaakt wel heerlijk! Waar kan het aan liggen? Gr, Nisa

Ohmydish plaatste op 23-04-2018 om 06:35:05
Hallo Nisa, wat gek, dat heb ik nog nooit gehad en ook nog niet eerder gehoord. Heb je de slagroom eerst opgeklopt? Welke roomkaas heb je gebruikt? Groetjes
Margit plaatste op 28-04-2018 om 19:32:51

hoi! kan je dit ook met mascarpone maken? alvast bedankt!

Ohmydish plaatste op 28-04-2018 om 19:52:46
Hoi Margit, als je roomkaas zal vervangen door mascarpone zal de smaak van de taart anders zijn. Ook zal deze minder stevig worden, dus het kan wel maar houdt hier rekening mee :) Groetjes
Margit plaatste op 28-04-2018 om 19:57:04

bedankt voor het snelle antwoord! Ik woon in frankrijk en ik weet niet zo goed wat ik als roomkaas kan gebruiken....saint moret is té zout....

Ohmydish plaatste op 28-04-2018 om 19:58:51
Wat leuk, ik woon ook in Frankrijk! Ik zal maandag eens opletten met boodschappen doen welke ik je evt kan aanraden :)
Margit plaatste op 29-04-2018 om 10:48:32
dat meen je niet! zeker leuk :)
Ohmydish plaatste op 30-04-2018 om 19:03:23
Ik heb even gekeken voor je bij de Carrefour, ze hebben daar een eigen merk roomkaas die naturel genoeg is ('Fromage à tartiner' die vinden wij in ieder geval lekker genoeg voor cheesecake). Ook verkopen ze daar Philadelphia, die is ook altijd erg lekker voor cheesecake. Bij Intermarché hebben ze ook Páturages, deze vonden wij ook goed voor cheesecake. Bij welke supermarkt doe jij boodschappen?
Margit plaatste op 01-05-2018 om 13:39:18

carrefour en intermarché, dus dat komt helemaal goed! heel erg bedankt en groetjes, margit

Cindy plaatste op 03-11-2018 om 12:25:18
Hij staat in de koelkast. Ik heb hem gemaakt met 400 gram repen witte chocolade, 4 pakjes Monchou en 500ml slagroom. Het aflikken van de lepels was al hemels dus nu wachten....
Ohmydish plaatste op 03-11-2018 om 20:09:37
Heerlijk, geniet ervan! :D
Marja plaatste op 16-11-2018 om 22:01:41
Vandaag voor de tweede keer deze taart gemaakt, maar nu samen met mijn 3 jarige dochter.. ze vond het geweldig om te doen. En hij is echt super lekker!! Thanks voor dit heerlijke recept!
Ohmydish plaatste op 16-11-2018 om 22:19:34
Dankjewel Marja, wat fijn om te horen! :)
Gerlinda plaatste op 26-12-2019 om 10:35:04
We hebben zitten smullen! Top recept! Heerlijk!
Ohmydish plaatste op 26-12-2019 om 11:15:05
Wat fijn om te horen, dankjewel! Fijne feestdagen nog :-)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.