Witlof en appelsalade met karnemelk dressing

(4)

Een frisse witlof en appelsalade met karnemelk dressing kan het hele jaar door gegeten worden, ook in de winter. Met zelfgemaakte croutons.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-01-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades
Witlof en appelsalade met karnemelk dressing

Ingrediënten


  • 2 flinke handen vol sla naar keuze
  • 1 witlof stronk
  • 1 friszure appels
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 50 ml karnemelk
  • ongeveer 3 eetlepels citroensap
  • 40 ml zonnebloemolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • kneepje honing
  • zachte rood schimmel kaas, zoals bijvoorbeeld Munster

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • optioneel: sla centrifuge
  • kleine kom
  • garde

Witlof en appelsalade met karnemelk dressing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlof-en-appelsalade-met-karnemelk-dressing


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwijder de korstjes van de sneetjes brood. Snijd het brood dan in vierkantjes en bak deze kort in ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie.

Bak de croutons tot ze mooi goudbruin en krokant zijn, bestrooi ze dan met een beetje peper en zout en zet opzij.

Was indien nodig de sla en maak deze dan droog met een sla centrifuge. 

Witlof en appelsalade met karnemelk dressing
Witlof en appelsalade met karnemelk dressing

Witlof en appelsalade met karnemelk dressing afmaken -- 10 minuten

Maak de simpele dressing door karnemelk met citroensap te mengen en voeg dan langzaam de zonnebloemolie toe.

Breng de karnemelk dressing op smaak met peper en zout en een kneepje honing. Snijd de kaas in stukjes.

Verwijder de harde kern en buitenste blaadjes van de witlof en snijd de stronk fijn.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Verdeel de sla, witlof, kaas, appel en croutons over de borden.

Maak de salade af met de karnemelk dressing. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-01-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

2 reacties op Witlof en appelsalade met karnemelk dressing

Eef plaatste op 09-01-2017 om 20:27:20
Dat ziet er heerlijk uit! Zelf combineer ik mijn witlofsalade meestal met "gewone" kaas maar een rood schimmel kaas lijkt mij ook erg lekker, ga ik eens proberen.
Ohmydish plaatste op 09-01-2017 om 20:36:04
Met komijnekaas is deze ook erg lekker... maar kaas is dan ook wel altijd lekker :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.