Wentelteefjes van krentenbrood

(5)

Wentelteefjes van krentenbrood zijn een nog luxer ontbijt dan standaard wentelteefjes, extra lekker met gebakken appeltjes en een snuf speculaaskruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-05-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt
Wentelteefjes van krentenbrood

Ingrediënten


  • 4 plakken (oud) krentenbrood
  • 2 eieren
  • 200 ml volle melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 appels
  • klont roomboter
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • optioneel: 2 eetlepels Griekse yoghurt

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote bakpan
  • middelgrote bakpan
  • spatel

Wentelteefjes van krentenbrood Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wentelteefjes-van-krentenbrood


Voorbereiding – 10 minuten

Klop 2 eieren los samen met 200 ml volle melk en 2 eetlepels suiker. Je kunt eventueel een snuf kaneel of speculaaskruiden toevoegen aan het mengsel.

Schil de appels en snijd deze in stukjes. 

Wentelteefjes van krentenbrood
Wentelteefjes van krentenbrood

De wentelteefjes van krentenbrood afmaken – 10 minuten

Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelstukjes enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel suiker toe en bak de appel nog iets langer tot deze gaat karameliseren. Voeg een theelepel speculaaskruiden toe aan de appeltjes. 

Verhit ondertussen een klein klontje boter in een grote bakpan. Haal de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en bak het brood mooi goudbruin aan beide kanten.

Herhaal voor alle sneetjes brood en serveer de wentelteefjes met gebakken appel en eventueel een lepel Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-05-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Wentelteefjes van krentenbrood: Veel gestelde vragen

Waarom oud brood voor wentelteefjes?

Oud brood is droger waardoor het eimengsel beter zal worden opgenomen. Wanneer dit beter zal worden opgenomen zal het wentelteefje meer smaak krijgen tijdens het bakken.

Daarnaast is het zonde om vers brood te bakken, terwijl oud brood niet meer lekker is om zo te eten en juist geschikt is om te bakken.

Hoe worden wentelteefjes ook genoemd?

Wentelteefjes worden in België en Frankrijk pain perdu genoemd, dit betekent verloren brood. In het Engels worden wentelteefjes French toast genoemd. Echter bestaan er veel verhalen over de oorsprong van wentelteefjes, het meest waarschijnlijke verhaal is dat wentelteefjes uit Rome komen. Vroeger werd het dan ook Roman bread genoemd i.p.v. French toast.

0 reacties op Wentelteefjes van krentenbrood

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.