Wentelteefjes van krentenbrood

(2)

Wentelteefjes van krentenbrood zijn een nog luxer ontbijt dan standaard wentelteefjes, extra lekker met gebakken appeltjes en een snuf speculaaskruiden. Laat een reactie achter

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt
Wentelteefjes van krentenbrood

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 plakken (oud) krentenbrood
  • 2 eieren
  • 200 ml volle melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 appels
  • klont roomboter
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • optioneel: 2 eetlepels Griekse yoghurt
Wentelteefjes van krentenbrood Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote bakpan
  • middelgrote bakpan
  • spatel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wentelteefjes-van-krentenbrood


Voorbereiding – 10 minuten

Klop 2 eieren los samen met 200 ml volle melk en 2 eetlepels suiker. Je kunt eventueel een snuf kaneel of speculaaskruiden toevoegen aan het mengsel.

Schil de appels en snijd deze in stukjes. 

Wentelteefjes van krentenbrood
Wentelteefjes van krentenbrood

De wentelteefjes van krentenbrood afmaken – 10 minuten

Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelstukjes enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel suiker toe en bak de appel nog iets langer tot deze gaat karameliseren. Voeg een theelepel speculaaskruiden toe aan de appeltjes. 

Verhit ondertussen een klein klontje boter in een grote bakpan. Haal de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en bak het brood mooi goudbruin aan beide kanten.

Herhaal voor alle sneetjes brood en serveer de wentelteefjes met gebakken appel en eventueel een lepel Griekse yoghurt. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Wentelteefjes van krentenbrood: Veel gestelde vragen

Waarom oud brood voor wentelteefjes?

Oud brood is droger waardoor het eimengsel beter zal worden opgenomen. Wanneer dit beter zal worden opgenomen zal het wentelteefje meer smaak krijgen tijdens het bakken.

Daarnaast is het zonde om vers brood te bakken, terwijl oud brood niet meer lekker is om zo te eten en juist geschikt is om te bakken.

Hoe worden wentelteefjes ook genoemd?

Wentelteefjes worden in België en Frankrijk pain perdu genoemd, dit betekent verloren brood. In het Engels worden wentelteefjes French toast genoemd. Echter bestaan er veel verhalen over de oorsprong van wentelteefjes, het meest waarschijnlijke verhaal is dat wentelteefjes uit Rome komen. Vroeger werd het dan ook Roman bread genoemd i.p.v. French toast.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.