Affogato met chocoladesaus

(9)

Vanille ijs dat wordt 'verdronken' in espresso, een klassiek en simpel Italiaans toetje. Affogato met chocoladesaus, een makkelijk dessert.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes
Affogato met chocoladesaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 400 ml espresso
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 ml ongezoete slagroom
  • kleine handvol nougatine nootjes
  • 4 kattentongen of andere koekjes
Affogato met chocoladesaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • snijplank & koksmes
  • garde
  • koffie apparaat
  • ijsschep

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/affogato-met-chocoladesaus


Voorbereiding – 10 minuten

Maak een simpele chocoladesaus door slagroom te verwarmen in een kleine sauspan. Hak de chocolade fijner en roer deze dan door de warme room. Roer met een garde tot een gladde saus.

 Zet espresso of eventueel sterke koffie als je geen espresso hebt. 

Affogato met chocoladesaus
Affogato met chocoladesaus

De affogato met chocoladesaus afmaken – 10 minuten

Schep een bol vanille ijs in een glas of kopje en verdeel er een beetje warme chocoladesaus over. 

Schenk hier dan de warme espresso overheen en maak af met nougatine nootjes en een koekje. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

9 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.