Ohmydish.nl


Affogato met chocoladesaus

Vanille ijs dat wordt 'verdronken' in espresso, een klassiek en simpel Italiaans toetje. Affogato met chocoladesaus, een makkelijk dessert.

Affogato met chocoladesaus
20 minuten 4 personen Drankjes
Affogato met chocoladesaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 400 ml espresso
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 ml ongezoete slagroom
  • kleine handvol nougatine nootjes
  • 4 kattentongen of andere koekjes
Affogato met chocoladesaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • snijplank & koksmes
  • garde
  • koffie apparaat
  • ijsschep

Bereiden

20 minuten 4 personen Drankjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/affogato-met-chocoladesaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak een simpele chocoladesaus door slagroom te verwarmen in een kleine sauspan. Hak de chocolade fijner en roer deze dan door de warme room. Roer met een garde tot een gladde saus.

 Zet espresso of eventueel sterke koffie als je geen espresso hebt. 

Affogato met chocoladesaus
Affogato met chocoladesaus

Affogato met chocoladesaus afmaken -- 10 minuten

Schep een bol vanille ijs in een glas of kopje en verdeel er een beetje warme chocoladesaus over. 

Schenk hier dan de warme espresso overheen en maak af met nougatine nootjes en een koekje. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!