Een vegetarische spinaziequiche met ricotta is een smaakvolle hartige taart die vullend is door het gebruik van 2 soorten kaas. Inclusief recept om het quiche deeg zelf te maken.
Een vegetarische quiche is een heerlijke afwisselende maaltijd, extra vullend en smaakvol door het gebruik van ricotta. Spinazie en ricotta is niet voor niets een klassieke combinatie, want de smaken passen perfect bij elkaar in deze spinaziequiche.
Gebruik bij voorkeur verse spinazie, maar je kunt eventueel ook diepvries spinazie gebruiken. Zorg er in beide geval voor dat er zoveel mogelijk vocht uit is gedrukt of geknepen, anders zal de quiche niet gaar worden.
Je kunt de taartbodem makkelijk zelf maken, hier heb je weinig ingrediënten voor nodig. Je kunt ook een rol quiche deeg / hartige taart deeg gebruiken van de supermarkt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-01-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Indien je zelf quiche deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Was indien nodig de spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten.
Voeg de spinazie in delen toe tot alle spinazie geslonken is. Plaats de spinazie in een vergiet, bestrooi met een beetje zout en laat deze goed uitlekken.
Bekleed de taartvorm met het quiche deeg en prik gaatjes in de bodem. Verdeel een laagje paneermeel over de bodem.
Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en breng deze op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over de taartbodem.
Klop 4 eieren los samen met ricotta en room. Breng op smaak met peper, zout, 1 eetlepel mosterd en 1 theelepel nootmuskaat.
Verdeel het mengsel over de spinazie en maak af met 30 gram geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de spinaziequiche gaar en goudbruin in ongeveer 35 tot 40 minuten. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Welke spinazie voor een quiche?
Gebruik bij voorkeur verse spinazie, maar je kunt eventueel ook diepvries spinazie gebruiken. Zorg er in beide geval voor dat er zoveel mogelijk vocht uit is gedrukt of geknepen, anders zal de quiche niet gaar worden.
Welke kaas voor quiche?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken voor een quiche, gebruik bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, rasp deze bij voorkeur zelf omdat deze dan nog beter zal smelten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.