Ohmydish.nl


Vegetarische linzencurry

Snelle, goedkope en gezonde vegetarische linzencurry. Een heerlijk gerecht boordevol groenten waar iedereen van zal houden!

Vegetarische linzencurry
35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Vegetarische linzencurry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • halve rode paprika
  • halve groene paprika
  • halve gele paprika
  • halve prei
  • 4 bospeentjes
  • 1 rode peper
  • 2 knoflooktenen
  • 2 cm gemberwortel
  • 300 gram verse spinazie
  • 125 ml kokosmelk
  • 400 gram (groene) linzen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan
  • spatel
  • dunschiller
  • staafmixer of blender

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-linzencurry


Voorbereiding -- 20 minuten

Let op: sommige soorten linzen dienen een aantal uren te weken in koud water voor je ze kunt gebruiken. Kijk op de verpakking van de linzen of dit het geval is.

Wees er zeker van dat de linzen indien nodig genoeg tijd hebben kunnen weken in koud water. Kook de linzen gaar volgens de verpakking, er zijn velen soorten linzen verkrijgbaar en elke soort is anders.

De groene linzen die wij gebruikten moesten een nacht weken en waren na 20 minuten koken gaar. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika's in stukjes. Was de prei en verwijder de buitenste bladeren.

Snijd de prei in de lengte door de helft en snijd in halve dunne ringen. Schil de bospeentjes en snijd in dunne plakjes. Wees er zeker van dat de spinazie goed gewassen is. Afhankelijk hoe pittig je de curry wilt, kun je de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruiken. Schil de gemberwortel en pel de knoflooktenen.

Gebruik een blender of staafmixer om een gladde pasta te maken van de rode peper, gember en knoflooktenen.

Vegetarische linzencurry afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en voeg de paprika, bospeen en prei toe. Bak dit enkele minuten en voeg dan de spinazie toe. De pan zal in eerste instantie te vol lijken, maar de spinazie zal snel genoeg geslonken zijn.

Voeg de rode peper pasta toe en bak nog een minuutje mee. Voeg dan ook de kokosmelk en gekookte linzen toe. Verhit het net zo lang tot  de curry de gewenste dikte heeft bereikt. Dit zal maar een paar minuten nodig hebben, de groenten zijn het lekkerste als ze nog een beetje krokant zijn.

Breng de linzencurry op smaak met peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Forel met kruidenboter

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.