Vegetarische linzenburgers
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische linzenburgers vegetarisch

Deze vegetarische linzenburgers zijn vol van smaak door de kruiden en extra makkelijk en lekker omdat ze in de oven gebakken worden.

1 uur
6 personen
Vegetarische linzenburgers ingrediënten

Recept vegetarische linzenburgers

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-04-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 40 minuten

Vul een middelgrote pan met water, het laurierblad en een blokje groentebouillon. Kook hierin de linzen gaar, de exacte tijd is afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt. Ze zijn goed als ze zacht geworden zijn, giet ze dan af en verwijder het laurierblad. 

Was indien nodig de peterselie en verwijder de stelen. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze grof. Voeg de ui en knoflook dan samen met de gare linzen toe aan een keukenmachine en draai deze fijn. 

Voeg hier stukjes tomaat, tomatenpuree, kerrie, korianderzaad en peterselie aan toe en meng deze nog kort. Verplaats het mengsel dan naar een middelgrote kom en roer er het ei en de geraspte kaas doorheen. 

Breng op smaak met peper en zout en voeg een handvol paneermeel toe tot het een samenhangend geheel is. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de burgers te droog worden. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een kleine ovenschaal in met olie of bekleed met bakpapier. Je kunt het mengsel in een pan bakken, maar deze valt snel uit elkaar en gebakken in de oven zijn deze burgers lekkerder en gezonder. 

Vegetarische linzenburgers
Vegetarische linzenburgers

Linzenburgers afmaken – 20 minuten

Verdeel het linzen mengsel over de ovenschaal en zorg dat deze overal even dik is. Zorg dat deze niet te dun zijn, want dan zullen de burgers te droog worden. 

Bak deze ongeveer 20 - 30 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de dikte en de oven die je gebruikt. De linzenburgers zijn goed als deze stevig geworden zijn, maar bak deze niet te lang want dan zullen ze droog worden. 

Snijd deze dan in vierkanten en serveer bijvoorbeeld op een broodje of bij een salade. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
145.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.92 g
2.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.96 g
3.27 g
Eiwitten
9.32 g
Vezels
2.87 g
Natrium
412.02 mg
Mineralen
Ijzer
1.96 mg
Calcium
187.65 mg
Magnesium
22.56 mg
Kalium
22.56 mg
Fosfor
170.59 mg
Koper
0.34 mg
Zink
1.44 mg
Jodium
2.99 µg
Selenium
2.32 µg
Vitamines
Vitamine C
10.83 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
22.35 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
3.48 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische linzenburgers"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.