Ohmydish.nl


Vegetarische linzenburgers

Deze vegetarische linzenburgers zijn vol van smaak door de kruiden en extra makkelijk en lekker omdat ze in de oven gebakken worden.

1 uur 6 personen Hoofdgerechten
Vegetarische linzenburgers

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 120 gram linzen (kleur naar keuze)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 100 gram stukjes tomaat (uit blik of vers)
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 90 gram geraspte kaas
  • 1 klein ei
  • handvol verse peterselie
  • handvol paneermeel
  • peper en zout naar smaak
Vegetarische linzenburgers ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • kleine zeef
  • snijplank & koksmes
  • keukenmachine / foodprocessor
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel
  • oven
  • kleine ovenschaal

Bereiden


1 uur 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-linzenburgers


Voorbereiding -- 40 minuten

Vul een middelgrote pan met water, het laurierblad en een blokje groentebouillon. Kook hierin de linzen gaar, de exacte tijd is afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt. Ze zijn goed als ze zacht geworden zijn, giet ze dan af en verwijder het laurierblad.

Was indien nodig de peterselie en verwijder de stelen. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze grof. Voeg de ui en knoflook dan samen met de gare linzen toe aan een keukenmachine en draai deze fijn. Voeg hier stukjes tomaat, tomatenpuree, kerrie, korianderzaad en peterselie aan toe en meng deze nog kort. Verplaats het mengsel dan naar een middelgrote kom en roer er het ei en de geraspte kaas doorheen. Breng op smaak met peper en zout en voeg een handvol paneermeel toe tot het een samenhangend geheel is. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de burgers te droog worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een kleine ovenschaal in met olie of bekleed met bakpapier. Je kunt het mengsel in een pan bakken, maar deze valt snel uit elkaar en gebakken in de oven zijn deze burgers lekkerder.

Vegetarische linzenburgers Vegetarische linzenburgers

Linzenburgers afmaken -- 20 minuten

Verdeel het linzen mengsel over de ovenschaal en zorg dat deze overal even dik is. Zorg dat deze niet te dun zijn, want dan zullen de burgers te droog worden. Bak deze ongeveer 20 - 30 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de dikte en de oven die je gebruikt. De linzenburgers zijn goed als deze stevig geworden zijn, maar bak deze niet te lang want dan zullen ze droog worden.

Snijd deze dan in vierkanten en serveer bijvoorbeeld op een broodje of bij een salade. Smakelijk!

Aangeraden producten (6)


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!