Deze vegetarische linzenburgers zijn vol van smaak door de kruiden en extra makkelijk en lekker omdat ze in de oven gebakken worden.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-04-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water, het laurierblad en een blokje groentebouillon. Kook hierin de linzen gaar, de exacte tijd is afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt. Ze zijn goed als ze zacht geworden zijn, giet ze dan af en verwijder het laurierblad.
Was indien nodig de peterselie en verwijder de stelen. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze grof. Voeg de ui en knoflook dan samen met de gare linzen toe aan een keukenmachine en draai deze fijn.
Voeg hier stukjes tomaat, tomatenpuree, kerrie, korianderzaad en peterselie aan toe en meng deze nog kort. Verplaats het mengsel dan naar een middelgrote kom en roer er het ei en de geraspte kaas doorheen.
Breng op smaak met peper en zout en voeg een handvol paneermeel toe tot het een samenhangend geheel is. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de burgers te droog worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een kleine ovenschaal in met olie of bekleed met bakpapier. Je kunt het mengsel in een pan bakken, maar deze valt snel uit elkaar en gebakken in de oven zijn deze burgers lekkerder en gezonder.
Verdeel het linzen mengsel over de ovenschaal en zorg dat deze overal even dik is. Zorg dat deze niet te dun zijn, want dan zullen de burgers te droog worden.
Bak deze ongeveer 20 - 30 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de dikte en de oven die je gebruikt. De linzenburgers zijn goed als deze stevig geworden zijn, maar bak deze niet te lang want dan zullen ze droog worden.
Snijd deze dan in vierkanten en serveer bijvoorbeeld op een broodje of bij een salade. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.