Deze vegetarische linzenburgers zijn vol van smaak door de kruiden en extra makkelijk en lekker omdat ze in de oven gebakken worden.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-linzenburgers
Was indien nodig de peterselie en verwijder de stelen. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze grof. Voeg de ui en knoflook dan samen met de gare linzen toe aan een keukenmachine en draai deze fijn. Voeg hier stukjes tomaat, tomatenpuree, kerrie, korianderzaad en peterselie aan toe en meng deze nog kort. Verplaats het mengsel dan naar een middelgrote kom en roer er het ei en de geraspte kaas doorheen. Breng op smaak met peper en zout en voeg een handvol paneermeel toe tot het een samenhangend geheel is. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de burgers te droog worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een kleine ovenschaal in met olie of bekleed met bakpapier. Je kunt het mengsel in een pan bakken, maar deze valt snel uit elkaar en gebakken in de oven zijn deze burgers lekkerder.
Vegetarische linzenburgers
Snijd deze dan in vierkanten en serveer bijvoorbeeld op een broodje of bij een salade. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.