Een bijgerecht voor het diner hoeft niet moeilijk te zijn. Deze simpele spruitjes met appelstroop zijn licht zoet van smaak, zo heb je ze nog nooit gegeten!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Maak ondertussen de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Kook de spruitjes beetgaar in ongeveer 5 minuten.
Pel de ui en snijd een halve ui zo fijn mogelijk.
Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de ui tot deze glazig is geworden en voeg dan de voorgekookte spruitjes toe.
Bak nog enkele minuten en roer er dan een eetlepel appelstroop doorheen. Breng de spruitjes op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Wat super om te horen! Liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.