Valentijnskoekjes met chocolade
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Valentijnskoekjes met chocolade vegetarisch

Overheerlijke valentijnskoekjes met chocolade, extra lekker door een laagje roomkaas tussen 2 brosse koekjes. Verras je geliefde, gegarandeerd een hit!

1 uur 10 minuten
12 personen
Valentijnskoekjes met chocolade ingrediënten

Recept valentijnskoekjes met chocolade

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Klop de boter luchtig samen met de suiker. Voeg de olie, het ei en vanille extract toe en meng tot een glad mengsel.

Meng de bloem met bakpoeder, zout en cacao en voeg dit langzaam toe aan het mengsel. Meng tot een glad beslag. Zet het beslag een half uur in de koelkast. 

Valentijnskoekjes met chocolade
Valentijnskoekjes met chocolade

Valentijnskoekjes met chocolade afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol ondertussen het deeg uit, het makkelijkste gaat dit door het tussen huishoudfolie te leggen.

Gebruik een hartjesvorm koekjes uitsteker en haal hartjes uit het deeg. Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier erop, en bak de koekjes af in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven.

Laat de koekjes afkoelen op een afkoelrek. Klop de slagroom met 1 theelepel poedersuiker tot deze yoghurt-dikte is. Meng dit samen met de roomkaas tot een glad mengsel.

Het makkelijkste kun je deze in een spuitzak doen, maar je kunt het ook over de koekjes verdelen met een lepel. Plak zo 2 koekjes tegen elkaar aan en smelt ondertussen de chocolade.

Dip de dubbele koekjes (zover je wil!) in gesmolten chocolade, daarna in de roze versiersels. Laat de chocolade uitharden en geniet van deze heerlijke koekjes met chocolate!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
376.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.66 g
19.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.3 g
8.89 g
Eiwitten
4.53 g
Vezels
1.8 g
Natrium
224.18 mg
Mineralen
Ijzer
0.81 mg
Calcium
20.94 mg
Magnesium
25.32 mg
Kalium
25.32 mg
Fosfor
65.7 mg
Koper
0.23 mg
Zink
0.48 mg
Jodium
1.75 µg
Selenium
1.54 µg
Vitamines
Vitamine C
0.04 mg
Vitamine D
0.27 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.17 µg
Foliumzuur
12.61 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Valentijnskoekjes met chocolade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.