Deze knapperige tempura van courgette met paprika dip is heerlijk als snack, tijdens de borrel, als bijgerecht of tijdens de lunch!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-van-courgette-met-paprika-dip
Verhit zonnebloemolie tot 180 graden celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.
Pureer een gegrilde rode paprika en roer de paprika puree samen met 3 eetlepels fijn geraspte grana padano en 2 eetlepels crème fraîche. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in vrij dikke stukken.
Tempura van courgette met paprika dip
Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Roer er dan 2 eetlepels fijn geraspte grana padano doorheen. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgette goed bedekt wordt. Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.
Haal de courgette door het tempurabeslag en frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg er niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct met de paprika dip. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.