Deze knapperige tempura van courgette met paprika dip is heerlijk als snack, tijdens de borrel, als bijgerecht of tijdens de lunch! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-van-courgette-met-paprika-dip
Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.
Pureer een gegrilde rode paprika en roer de paprikapuree samen met 3 eetlepels fijn geraspte grana padano en 2 eetlepels crème fraîche.
Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in vrij dikke stukken.
Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Roer er dan 2 eetlepels fijn geraspte grana padano doorheen. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgette goed bedekt wordt.
Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.
Haal de courgette door het tempurabeslag en frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct met de paprika dip. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.