Tempura van courgette met paprika dip
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tempura van courgette met paprika dip vegetarisch

Deze knapperige tempura van courgette met paprika dip is heerlijk als snack, tijdens de borrel, als bijgerecht of tijdens de lunch!

30 minuten
4 personen
Tempura van courgette met paprika dip ingrediënten
Recept tempura van courgette met paprika dip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.

Pureer een gegrilde rode paprika en roer de paprikapuree samen met 3 eetlepels fijn geraspte grana padano en 2 eetlepels crème fraîche. 

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in vrij dikke stukken. 

Tempura van courgette met paprika dip
Tempura van courgette met paprika dip

Tempura van courgette met paprika dip afmaken – 20 minuten

Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Roer er dan 2 eetlepels fijn geraspte grana padano doorheen. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgette goed bedekt wordt. 

Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.

Haal de courgette door het tempurabeslag en frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct met de paprika dip. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
189.14 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.83 g
4.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.97 g
4.94 g
Eiwitten
6.98 g
Vezels
1.64 g
Natrium
194.5 mg
Mineralen
Ijzer
2.28 mg
Calcium
188.25 mg
Magnesium
14.13 mg
Kalium
14.13 mg
Fosfor
161.25 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.94 mg
Jodium
0 µg
Selenium
5.05 µg
Vitamines
Vitamine C
67.6 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
50.11 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.21 µg
Foliumzuur
61.08 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
0.31 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tempura van courgette met paprika dip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.