Deze knapperige tempura van courgette met paprika dip is heerlijk als snack, tijdens de borrel, als bijgerecht of tijdens de lunch!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.
Pureer een gegrilde rode paprika en roer de paprikapuree samen met 3 eetlepels fijn geraspte grana padano en 2 eetlepels crème fraîche.
Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in vrij dikke stukken.
Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Roer er dan 2 eetlepels fijn geraspte grana padano doorheen. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgette goed bedekt wordt.
Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.
Haal de courgette door het tempurabeslag en frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct met de paprika dip. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.