Tempura van champignons en spinazie

(2)

Tempura van champignons en spinazie is heerlijk krokant als bijgerecht of tapas. De spinazie zit in het tempura beslag, dat had je niet verwacht he?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Tempura van champignons en spinazie

Ingrediënten


  • 250 gram (of meer) champignons (bij voorkeur middelgrote)
  • handvol verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • koolzuurhoudend water
  • 4 eetlepels tempura meel
  • peper en zout naar smaak
  • 1 liter zonnebloemolie of andere neutrale olie om te frituren

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • vergiet
  • 2 middelgrote kommen
  • garde
  • braadpan met dikke bodem om in te frituren
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • houten prikker

Tempura van champignons en spinazie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-van-champignons-en-spinazie


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de spinazie indien nodig en pel het knoflookteentje en snijd deze grof. Kook de knoflook en spinazie enkele minuten in het water, giet deze af maar bewaar een deel van het kookvocht. 

Verwarm de zonnebloemolie alvast in de pan met dikke bodem. Laat de spinazie en het kookvocht afkoelen en pureer de spinazie en knoflook dan met een paar eetlepels van het kookvocht. Probeer deze puree zo glad mogelijk te maken. 

Meng de spinaziepuree met tempura meel en voeg kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Maak het beslag niet te dik, maar ook zeker niet te dun. Breng op smaak met peper en zout. 

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en verwijder eventueel een deel van de steel. 

Tempura van champignons en spinazie
Tempura van champignons en spinazie

Tempura van champignons en spinazie afmaken -- 10 minuten

Zodra de olie warm genoeg is om in te frituren, kun je de champignons gemakkelijk met een houten prikker één voor één door het spinazie beslag halen en laten zakken in de olie. 

Je kunt eventueel met een stukje keukenpapier controleren of de olie heet genoeg is, als de olie begint te borrelen, is deze heet genoeg. Frituur niet teveel champignons tegelijk, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken. 

Herhaal tot alle champignons zijn gefrituurd, verwijder deze dan met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Tempura van champignons en spinazie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.