Deze tapioca pudding is gemaakt van kleine tapioca parels. Deze romige pudding heeft iets weg van rijstepap, maar dan nóg romiger.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg melk samen met tapioca parels en een flinke snuf zout toe aan een middelgrote pan. Laat het zachtjes verwarmen en roer met de siliconen spatel regelmatig.
Het verschilt per soort tapioca parels hoe lang het precies duurt tot ze gaar zijn, dit kun je het beste regelmatig proeven of ze al zachter zijn geworden.
Zodra de parels zacht geworden zijn, voeg je geleidelijk de suiker toe en blijf ondertussen roeren met een garde. Voeg dan ook 1 voor 1 de eieren toe, blijf roeren om te zorgen dat de eieren niet gaan stollen en om aanbranden te voorkomen.
Roer het vanille extract erdoor en laat de eieren dan nog kort garen. Je kunt deze heerlijk zachte pudding nu warm, lauwwarm of koud serveren. Geniet ervan!
Waar is tapioca van gemaakt?
Tapioca wordt gemaakt van bewerkte en gedroogde cassavewortel.
Kan ik de tapiocapudding een dag vooraf maken?
Je kunt de pudding prima een dag of zelfs 2 dagen vooraf maken, dek de pudding dan wel goed af met huishoudfolie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.