Deze makkelijke en snelle appeltaart van bladerdeeg is ideaal voor een last-minute gebakje voor bij de koffie. Een dunne appeltaart met kruiden en vanille.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snelle-appeltaart-van-bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.
Rol het bladerdeeg uit, vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Leg de plakjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg, begin bij de rand en werk zo naar het midden. Gebruik een kwast om de plakjes appels in te smeren met abrikozenjam.
Verdeel 2 zakjes vanille suiker over de appel en maak af met een theelepel speculaaskruiden. Bak de snelle appeltaart gaar en mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van appel plakjes. Serveer direct, geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Welke kruiden voor een appeltaart?
Je kunt behalve speculaaskruiden ook eventueel enkel een snuf kaneel gebruiken.
Welk deeg voor een dunne appeltaart?
Wanneer je een appeltaart wilt die het snelste klaar is, kun je het beste bladerdeeg gebruiken. Maar je kunt eventueel ook een taartbodem maken en deze dun uitrollen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.