Snelle appeltaart van bladerdeeg
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Snelle appeltaart van bladerdeeg vegetarisch

Deze makkelijke en snelle appeltaart van bladerdeeg is ideaal voor een last-minute gebakje voor bij de koffie. Een dunne appeltaart met kruiden en vanille.

40 minuten
8 personen
Snelle appeltaart van bladerdeeg ingrediënten
Recept snelle appeltaart van bladerdeeg

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. 

Snelle appeltaart van bladerdeeg
Snelle appeltaart van bladerdeeg

De snelle appeltaart van bladerdeeg maken – 30 minuten

Rol het bladerdeeg uit, vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Leg de plakjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg, begin bij de rand en werk zo naar het midden. Gebruik een kwast om de plakjes appels in te smeren met abrikozenjam.

Verdeel 2 zakjes vanille suiker over de appel en maak af met een theelepel speculaaskruiden. Bak de snelle appeltaart gaar en mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van appel plakjes. Serveer direct, geniet ervan!

Tips!

Welke kruiden voor een appeltaart?

Je kunt behalve speculaaskruiden ook eventueel enkel een snuf kaneel gebruiken.

Welk deeg voor een dunne appeltaart?

Wanneer je een appeltaart wilt die het snelste klaar is, kun je het beste bladerdeeg gebruiken. Maar je kunt eventueel ook een taartbodem maken en deze dun uitrollen.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
187.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.31 g
14.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.81 g
3.45 g
Eiwitten
2.16 g
Vezels
2.04 g
Natrium
121.08 mg
Mineralen
Ijzer
0.31 mg
Calcium
7.38 mg
Magnesium
5.56 mg
Kalium
5.56 mg
Fosfor
28.31 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.1 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
6.6 mg
Vitamine D
0.17 mg
Vitamine A
18.78 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
3.81 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
0.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Snelle appeltaart van bladerdeeg"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.