Deze makkelijke en snelle appeltaart van bladerdeeg is ideaal voor een last-minute gebakje voor bij de koffie. Een dunne appeltaart met kruiden en vanille.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.
Rol het bladerdeeg uit, vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Leg de plakjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg, begin bij de rand en werk zo naar het midden. Gebruik een kwast om de plakjes appels in te smeren met abrikozenjam.
Verdeel 2 zakjes vanille suiker over de appel en maak af met een theelepel speculaaskruiden. Bak de snelle appeltaart gaar en mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van appel plakjes. Serveer direct, geniet ervan!
Welke kruiden voor een appeltaart?
Je kunt behalve speculaaskruiden ook eventueel enkel een snuf kaneel gebruiken.
Welk deeg voor een dunne appeltaart?
Wanneer je een appeltaart wilt die het snelste klaar is, kun je het beste bladerdeeg gebruiken. Maar je kunt eventueel ook een taartbodem maken en deze dun uitrollen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.