Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam

(35)

Deze sbriciolata is binnen 10 minuten gemaakt, maar wel nog even wachten tot deze uit de oven komt. Oftewel een klassieke Italiaanse kruimeltaart met jam, hoe lekker en makkelijk wil je het hebben?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam

Ingrediënten


  • 400 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram koude boter
  • 2 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • snuf zout
  • 450 gram jam naar keuze (wij gebruikten aardbeienjam)

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • springvorm of andere ronde vorm (22 cm)
  • bakpapier
  • oven

Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sbriciolata-italiaanse-kruimeltaart-met-jam


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en kleed de springvorm met bakpapier. Meng bloem, zout, suiker en bakpoeder in de kom van je elektrische mixer. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze samen met 2 eieren toe.

Meng tot alles goed gemengd is, je zult merken dat er al snel kruimels ontstaan. Je kunt het deeg ook met de hand kneden, wrijf het dan tussen je handen om er kruimels van te maken. 

Sbriciolata – Italiaanse kruimeltaart met jam
Sbriciolata – Italiaanse kruimeltaart met jam

Sbriciolata afmaken – 30 minuten

Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de met bakpapier bekleedde springvorm. Verdeel de jam over de kruimels en laat de randen vrij.

Verdeel dan de andere helft van de kruimels over de jam en bak de taart mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten. Laat de taart afkoelen voor je deze gaat aansnijden, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2023


Waardeer dit recept!
35 stemmen

2 reacties op Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam

Sandra plaatste op 10-04-2019 om 13:55:17
Heerlijk en heel snel klaar! Al een 2e keer gemaakt met kersen vlaaivulling, ook heerlijk en iets minder zoet!
Ohmydish plaatste op 10-04-2019 om 15:56:12
Dankje Sandra! Je kunt er heel veel soorten vulling voor gebruiken, ook heerlijk met vijgenjam :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.