Deze sbriciolata is binnen 10 minuten gemaakt, maar wel nog even wachten tot deze uit de oven komt. Oftewel een klassieke Italiaanse kruimeltaart met jam, hoe lekker en makkelijk wil je het hebben?
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-03-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-02-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sbriciolata-italiaanse-kruimeltaart-met-jam
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en kleed de springvorm met bakpapier. Meng bloem, zout, suiker en bakpoeder in de kom van je elektrische mixer. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze samen met 2 eieren toe.
Meng tot alles goed gemengd is, je zult merken dat er al snel kruimels ontstaan. Je kunt het deeg ook met de hand kneden, wrijf het dan tussen je handen om er kruimels van te maken.
Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de met bakpapier bekleedde springvorm. Verdeel de jam over de kruimels en laat de randen vrij.
Verdeel dan de andere helft van de kruimels over de jam en bak de taart mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten. Laat de taart afkoelen voor je deze gaat aansnijden, geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-03-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-02-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.