Ohmydish.nl


Romige tagliatelle met broccoli en kip

Deze romige tagliatelle met broccoli en kip is extra lekker met geroosterde rode peper, ui en knoflook zodat de rode pepers milder worden. Mmm!

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Romige tagliatelle met broccoli en kip

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 1 broccoli
  • 2 rode pepers
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • olijfolie
  • ongeveer 125 gram zongedroogde tomaten (wij gebruikten gedroogde, maar op olie kan ook)
  • ongeveer 200 gram tagliatelle
  • 300 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • handvol amandelschaafsel
Romige tagliatelle met broccoli en kip ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • kleine blender
  • grote pan
  • schuimspaan
  • kleine kom
  • middelgrote kom
  • grote bakpan

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tagliatelle-met-broccoli-en-kip


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en pel de rode ui en knoflooktenen. Verdeel de gehalveerde rode pepers samen met de rode ui en knoflooktenen in grove stukken over de bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de rode peper, ui en knoflook ongeveer 15 minuten in de oven. Of tot deze zacht genoeg zijn geworden om er een puree van te maken. Gebruik hiervoor een kleine blender en voeg eventueel wat olie toe zodat je het mengsel beter kunt pureren. Verdeel de broccoli ondertussen in roosjes en kook deze kort in het kokende water. Schep de broccoli uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. Kook hier dan de tagliatelle in. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukjes.

Rooster het amandelschaafsel in de droge bakpan tot deze goudbruin is en zet dit dan opzij in een klein kommetje.

Romige tagliatelle met broccoli en kip Romige tagliatelle met broccoli en kip

Romige tagliatelle met broccoli en kip afmaken -- 10 minuten

Verhit olie in de grote bakpan en bak hier de stukjes kipfilet enkele minuten in. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe samen met de rode peper pasta. Bak dit nog enkele minuten langer voor je de room erbij schenkt. Giet de tagliatelle af en voeg dit samen met de broccoli toe aan de bakpan. Breng het geheel op smaak met peper en zout en maak de pasta af met amandelschaafsel. Smakelijk!

Aangeraden producten (9)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!