Romige tagliatelle met broccoli en kip

(10)

Deze romige tagliatelle met broccoli en kip is extra lekker met geroosterde rode peper, ui en knoflook zodat de rode pepers milder worden. Mmm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige tagliatelle met broccoli en kip

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • 1 broccoli
  • 2 rode pepers
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • olijfolie
  • ongeveer 125 gram zongedroogde tomaten (wij gebruikten gedroogde, maar op olie kan ook)
  • ongeveer 200 gram tagliatelle
  • 300 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • handvol amandelschaafsel
Romige tagliatelle met broccoli en kip Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • kleine blender
  • grote pan
  • schuimspaan
  • kleine kom
  • middelgrote kom
  • grote bakpan

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tagliatelle-met-broccoli-en-kip


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en pel de rode ui en knoflooktenen.

Verdeel de gehalveerde rode pepers samen met de rode ui en knoflooktenen in grove stukken over de bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de rode peper, ui en knoflook ongeveer 15 minuten in de oven. Of tot deze zacht genoeg zijn geworden om er een puree van te maken.

Gebruik hiervoor een kleine blender en voeg eventueel wat olie toe zodat je het mengsel beter kunt pureren.

Verdeel de broccoli ondertussen in roosjes en kook deze kort in het kokende water.

Schep de broccoli uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. Kook hier dan de tagliatelle in. 

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukjes.

Rooster het amandelschaafsel in de droge bakpan tot deze goudbruin is en zet dit dan opzij in een klein kommetje. 

Romige tagliatelle met broccoli en kip
Romige tagliatelle met broccoli en kip

Romige tagliatelle met broccoli en kip afmaken – 10 minuten

Verhit olie in de grote bakpan en bak hier de stukjes kipfilet enkele minuten in.

Voeg dan de zongedroogde tomaten toe samen met de rode peper pasta.

Bak dit nog enkele minuten langer voor je de room erbij schenkt.

Giet de tagliatelle af en voeg dit samen met de broccoli toe aan de bakpan.

 reng het geheel op smaak met peper en zout en maak de pasta af met amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Romige tagliatelle met broccoli en kip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.