Romige tagliatelle met broccoli en kip
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige tagliatelle met broccoli en kip

Deze romige tagliatelle met broccoli en kip is extra lekker met geroosterde rode peper, ui en knoflook zodat de rode pepers milder worden. Mmm!

40 minuten
4 personen
Romige tagliatelle met broccoli en kip ingrediënten

Recept romige tagliatelle met broccoli en kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en pel de rode ui en knoflooktenen.

Verdeel de gehalveerde rode pepers samen met de rode ui en knoflooktenen in grove stukken over de bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de rode peper, ui en knoflook ongeveer 15 minuten in de oven. Of tot deze zacht genoeg zijn geworden om er een puree van te maken.

Gebruik hiervoor een kleine blender en voeg eventueel wat olie toe zodat je het mengsel beter kunt pureren.

Verdeel de broccoli ondertussen in roosjes en kook deze kort in het kokende water.

Schep de broccoli uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. Kook hier dan de tagliatelle in. 

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukjes.

Rooster het amandelschaafsel in de droge bakpan tot deze goudbruin is en zet dit dan opzij in een klein kommetje. 

Romige tagliatelle met broccoli en kip
Romige tagliatelle met broccoli en kip

Romige tagliatelle met broccoli en kip afmaken – 10 minuten

Verhit olie in de grote bakpan en bak hier de stukjes kipfilet enkele minuten in.

Voeg dan de zongedroogde tomaten toe samen met de rode peper pasta.

Bak dit nog enkele minuten langer voor je de room erbij schenkt.

Giet de tagliatelle af en voeg dit samen met de broccoli toe aan de bakpan.

 reng het geheel op smaak met peper en zout en maak de pasta af met amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
705.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
59.58 g
18.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.74 g
16.92 g
Eiwitten
39.21 g
Vezels
9.83 g
Natrium
445.84 mg
Mineralen
Ijzer
5.61 mg
Calcium
223.14 mg
Magnesium
151.51 mg
Kalium
151.51 mg
Fosfor
499.45 mg
Koper
0.8 mg
Zink
3.21 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.43 µg
Vitamines
Vitamine C
96.29 mg
Vitamine D
0.75 mg
Vitamine A
1.28 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.46 mg
Vitamine B6
1.73 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
55.64 µg
Vitamine E
2.47 mg
Vitamine K
121.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige tagliatelle met broccoli en kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.